DIY Home Improvement Forum banner
121 - 140 of 203 Posts
Mike,
Przyjrzałem się wszystkim alternatywnym produktom, o których mowa w tym wątku, w tym Schluter. Wszystkie są systemami wieloczęściowymi, które trzeba sklejać/zaprawiać i mieć nadzieję, że zrobiło się to wystarczająco dobrze, aby szwy nie przeciekały. Wydają się bardziej czasochłonne i pracochłonne w instalacji i nie są proste dla początkującego majsterkowicza. Myślę, że produkt jednoczęściowy, taki jak Tile Redi, jest o wiele bardziej atrakcyjny, pod warunkiem, że podłoże zostanie dobrze przygotowane. Ale wszystkie systemy wymagają odpowiedniego przygotowania podłoża odpowiedniego dla produktu. Nie widzę tu wiele czarów, jeśli chodzi o umieszczenie jednoczęściowego brodzika na mokrej zaprawie/cienkim podłożu (na szczęście mam dostęp pod podłogą do podłączenia odpływu). Jeśli chodzi o koszty, wolałbym wydać kilkaset dolarów więcej na produkt, który zapewnia prostszą i szybszą instalację, pod warunkiem, że oczywiście działa. Myślę, że Tile Redi wyraźnie schrzaniło sprawę z pierwotnymi instrukcjami dotyczącymi suchego podłoża zaprawy, co doprowadziło do wszystkich problemów zgłaszanych tutaj. Problem ten wydaje się być rozwiązany.

Zajmie mi to co najmniej 2 tygodnie, zanim dokonam instalacji, ale dam znać. Dzięki za radę.

Właśnie ustawiłem moją patelnię 3060l w zalecanym przez tileredi quickrete. Trzymam kciuki, ale teraz nie jestem tak optymistyczny, że nie będzie ugięcia. Może po prostu sprawię sobie ładny czarny brodzik za 600 dolarów. Och, w ich filmie instalacyjnym wygląda to tak łatwo.
Jak się teraz czujesz? Jakiekolwiek zginanie lub luźne rogi? Jak grubą warstwę Quickrete użyłeś i czy wcisnąłeś patelnię w podłoże, aby wszystkie dolne żebra miały dobry kontakt? Dzięki.

Musisz użyć zaprawy cienkowarstwowej epoksydowej, którą zapewnia Tile Ready---Dlaczego na świecie miałbyś próbować tego produktu z długą historią awarii i wysoką ceną, jest dla mnie zagadką---System Schluters daje Ci całkowicie wodoszczelny prysznic za mniejszą cenę - bez awarii, o których słyszałem---Ale jesteś osobą dorosłą i możesz dokonać wyboru w oparciu o fakty, które masz pod ręką.Daj nam znać, jak to działa---Mike----

Smutną rzeczą w systemie Tile Reddy jest to, że po wydaniu ponad 600 dolarów, otwierasz pudełko i wyciągasz kawałek plastiku, który realistycznie wygląda na taki, który powinien kosztować 19,95 dolarów, "a jeśli zamówisz teraz, podwoimy twoje zamówienie, po prostu zapłać oddzielną wysyłkę i obsługę". Jedyną różnicą między tym drogim gównem jest to, że nie ma gwarancji zwrotu pieniędzy, jak oferują to handlarze telewizyjni. Wszystko, co od nich pochodzi, jest bardzo drogie. Mały kanał Z, który oferują, aby przejść za płytą cementową i wsunąć się do wanny, był najcieńszym kawałkiem aluminium, jaki widziałem od dłuższego czasu. A jeśli chcesz kwadratową kratkę do odpływu, to kolejne 60 dolarów. Podsumowując, cała ich konfiguracja śmierdzi oszustwem.
Mike Hawkins:)

Zbudowałem w swoim życiu tak wiele wanien błotnych, że cała konstrukcja wanny i ścian zajmuje od 4 do pięciu godzin---odpływ---wstępne nachylenie---wkładka---układanie kamieni na ścianach---pakowanie wanny---kształtowanie krawężnika---

135 $ w materiałach, w tym kwadratowy, szczotkowany odpływ ze stali nierdzewnej---dodaj 5 godzin---odejmij krótką przerwę na lunch i porównaj koszty---

Zbadam nowy system wanien Latacret---Lubię tę firmę---

Zbudowałem uszczelnione wanny Hydroban---ale jestem tchórzem i używałem ich tylko na poziomie gruntu---chociaż system jest zatwierdzony i gwarantowany dla wszystkich poziomów domu---

problem z gotową do płytek

Miałem ten sam problem z brodzikiem, który nie przylegał do zaprawy na podłodze ze sklejki... i tak, przedstawiciel był bezużyteczny

Ostrożnie podważyłem przód prysznica i wstrzyknąłem SPORĄ ilość PL-400 (kleju konstrukcyjnego) tak daleko pod spód, jak tylko pozwalała na to tuba, i obciążyłem brodzik, aż klej wyschnął.... masz tylko jedną szansę... kiedy PL-400 wyschnie, po wszystkim.... będziesz musiał zbić brodzik, aby go usunąć. Należy więc uważać, aby nie podważać brodzika tak wysoko, aby kawałki zaprawy nie wpadły pod żebra brodzika podczas wkładania PL-400. To zadziałało w moim przypadku.... brodzik był solidny do chodzenia po nim w ciągu 24 godzin.... i nigdy się nie poluzował.

Nigdy więcej nie kupię brodzika gotowego do płytek.... och, a specjalny klej, który wysyłają z nim, jest wysoce toksyczny.... poważne oparzenia skóry.... i oczu.... noś dużo ochrony

Właśnie zainstalowałem moją jednoczęściową brodzik. Bułka z masłem - poszło bardzo gładko i jest teraz solidny jak skała. Planowałem iść z Tile Redi, ale zmieniłem zdanie. W listopadzie 2010 roku Tweezle zapytał, czy ktoś ma doświadczenie z produktami KBRS, ale nikt nie odpowiedział. Sprawdziłem to (www.kbrsinc.com lub www.showerbase.com) i podobało mi się to bardziej niż Tile Redi z kilku powodów. Po pierwsze, KBRS miał płaską podstawę zamiast żebrowanej - brzmiało to jak lepszy plan. Po drugie, instalujesz go na cienkiej warstwie zaprawy, tak jak duży kawałek płytki. Wreszcie, nakładasz na niego płytki za pomocą standardowej wzmocnionej zaprawy cienkowarstwowej, a nie specjalnego produktu epoksydowego. Ceny były porównywalne. Więc zamówiłem ich jednostkę odpływową 34x60 w poniedziałek, dotarła w piątek, a ja zainstalowałem ją w sobotę rano. Użyłem Mapai Ultraflex 1 z Lowes, używając kielni z nacięciami 3/4", która była dostarczona z jednostką. Po prostu postępowałem zgodnie z instrukcjami (patrz ich strona internetowa), obciążyłem ją kilkoma blokami na noc, aby się ustawiła, i jest twarda jak skała. Nie zamontowałem jeszcze płyty tylnej na ścianach ani nie położyłem płytek, ponieważ żona jeszcze nie wybrała płytek, ale zrobię to w ciągu najbliższych kilku weekendów. Nigdy wcześniej nie instalowałem brodzika ani niczego innego pod prysznic, i byłem pod wrażeniem, jak łatwe to było. Gorąco polecam jednostkę KBRS dla początkujących majsterkowiczów. Dzięki wszystkim poprzednim użytkownikom za ich komentarze.

PYTANIE: kiedy instaluję płytę tylną na ścianach, czy powinienem uszczelnić rogi tym pomarańczowym materiałem z Kerdi-Schluter, czy też taśma z siatki / spoina cienkowarstwowa jest wystarczająca?

Uznałem ten wątek za interesujący, ponieważ ja również interesowałem się Tile Redi. Gdyby nie opinie wielu innych użytkowników, być może również kupiłbym go przez pomyłkę, tylko po to, by dowiedzieć się o problemach, z którymi borykali się inni. Ale rzeczywistość jest taka, że (na podstawie wielu innych odpowiedzi) wydaje się, że Tile Redi wcale nie jest tak Tile Redi.

Doceniłem to, że chociaż profesjonaliści wydają się nie lubić Tile Redi, to jednak byli bardzo pomocni w pomaganiu innym w znalezieniu sposobów na uruchomienie Tile Redi. Myślę, że to samo w sobie wiele mówi o ich stronie. Nie lubią tego (z powodów, które wyjaśnili i mogą udowodnić), ty tego chcesz (my, konsumenci DIY), ale oni wciąż są gotowi pomóc ci to uruchomić. To miłe, przemyślane i troskliwe z ich strony.

To, czego jednak niewiele słyszałem, to alternatywy dla Tile Redi? Jeśli Tile Redi nie jest tak gotowe do płytek, jakie są inne alternatywy, które osoba taka jak ja mogłaby kupić i które byłyby jak "Tile Redi"? Chciałbym znaleźć brodzik, który mógłbym wyłożyć płytkami. Czego jeszcze mógłbym użyć, gdybym nie miał używać Tile Redi? Jakie są alternatywy, inne podobne produkty lub pomysły, które mogą być tak samo dobre, lepsze lub zaoszczędzić pieniądze?

Jason, gorąco polecam jednoczęściową podstawę prysznicową KBRS (www.showerbase.com). Przeczytaj mój post z 20-03-12.

Poświęciłem dużo czasu na przyjrzenie się różnym opcjom podstawy prysznicowej. Nigdy wcześniej nie instalowałem żadnej, chociaż wykonałem trochę pracy z płytkami. Nie byłem zbyt entuzjastycznie nastawiony do żadnego z systemów wieloskładnikowych - chociaż oferują elastyczne projektowanie na miejscu i dobrze sprawdzają się w rękach doświadczonego użytkownika, nie ufałem swoim umiejętnościom, aby uszczelnić wiele połączeń i uzyskać odpowiedni spadek. Pomyślałem, że jednoczęściowa podstawa prysznicowa jest niezawodna.

Jest ich wiele, ale tylko dwa pozwalają na układanie płytek: Tile Redi i KBRS. Oba oferują również kołnierz boczny, który zapewnia co najmniej 5-calowe zachodzenie (podkład?) z płytą nośną ściany prysznica, więc ryzyko przeciekania przez podstawę jest bardzo małe - nie ma się czym martwić o łączenia z ścianą boczną. Przeczytałeś już ten wątek, więc znasz niektóre problemy napotkane z Tile Redi. Uważałem, że jednostka KBRS jest bardzo łatwa w instalacji (zauważ, że miałem dostęp z podłogi poniżej, aby zainstalować kołnierz odpływowy, co było dużym plusem). Spędziłem więcej czasu na mieszaniu zaprawy cienkowarstwowej niż na instalacji wanny. Nigdy nie widziałem jednostki Tile Redi, jestem pewien, że możesz ją dobrze uruchomić po przeczytaniu tego wątku, ale nikt nie wydaje się mówić nic dobrego o zaprawie epoksydowej wymaganej do układania na niej płytek. Możesz użyć standardowej zaprawy cienkowarstwowej z KBRS. A siedziska prysznicowe z KBRS są znacznie tańsze niż te z Tile Redi i są również instalowane ze standardową zaprawą cienkowarstwową.

W zależności od rozmiaru prysznica wydasz 550-600 USD na podstawę KBRS, w tym wysyłkę. Możesz kupić ten sam kołnierz odpływowy Oatey, który oferują w Lowes, za połowę ceny. To samo dotyczy uszczelniacza poliuretanowego. Powodzenia.

argggh

Jak się teraz czujesz? Jakieś zginanie się lub luźne rogi? Jak grubą warstwę Quickrete użyłeś i czy wcisnąłeś patelnię w warstwę, aby wszystkie dolne żebra miały dobry kontakt? Dzięki.
Przepraszam za opóźnioną odpowiedź. Tak, napotkałem problemy. Zgina się tuż przy odpływie, mimo że zaprawa wypływała z otworu odpływowego. Zgina się również wzdłuż tej wysokiej krawędzi naprzeciwko krzywizny. Nie jestem pewien, czy powinienem to wyrwać i spróbować ponownie z versabondem, czy po prostu użyć o wiele więcej quickrete.

Dzięki Steadymobbin - nowicjusz tutaj, więc nie mogę wysłać prywatnej wiadomości - ale mam tile redi, 36x42 nową konstrukcję i po przeczytaniu tego, twoja metoda brzmi jak właściwa dla mnie do naśladowania, ale muszę ustawić ją w łazience na 2. piętrze bez dostępu od spodu, więc muszę spryskać pianką I nałożyć klej ABS - czy musiałeś to zrobić - jakieś rady? Dzięki

Versa Bond kontra niepieniąca się pianka

Witajcie majsterkowicze,
Chciałbym, żeby udało mi się znaleźć tę stronę, zanim spróbowałem zainstalować brodzik redi. Odesłałbym go z powrotem. Mądry Polak po szkodzie, prawda?
Skoro to powiedziałem! Mam problemy z moim brodzikiem redi, który wygina się i załamuje po osadzeniu go w warstwie zaprawy zgodnie z instrukcją producenta. Nie czuję się komfortowo, układając płytki na brodziku, który się wygina, więc mój wykonawca zamierza go wyjąć.

Co byście polecili?

1. Użycie niepieniącej się pianki w miejscach, do których zaprawa się nie dostała, a następnie ponowne osadzenie brodzika na piance nad wcześniej ustawioną zaprawą.

Lub

2. Rozpoczęcie od nowa i usunięcie całej wcześniej umieszczonej zaprawy oraz osadzenie brodzika za pomocą Versa Bond?

Dzięki!

Cześć
Moja rodzina remontuje łazienkę i zainstalowaliśmy brodzik z płytkami redi. Wynajęliśmy kogoś do układania płytek i zanim mieliśmy okazję powiedzieć mu, żeby użył żywicy epoksydowej latapoxy, która była dołączona do brodzika, użył zwykłej zaprawy do płytek, aby przymocować płytki do brodzika. Czy nałożenie zaprawy zamiast żywicy epoksydowej w ogóle wpłynie na prysznic? Trochę się martwię, że będziemy musieli wszystko zerwać i zapłacić więcej pieniędzy.

Całkiem prawdopodobne, że zwykły klej do płytek nie będzie się dobrze trzymał gładkiego plastiku, z którego wykonana jest wanna. Czy nikt już nie czyta instrukcji? Zastanawiał się, po co były te dwie torby epoksydowe? Zadzwoniłbym do niego i poprosił, żeby obejrzał wannę i ją przerobił.

Świetny wątek

Dzięki wszystkim za dodanie do tego bardzo, bardzo wartościowego wątku. Zastanawiałem się nad systemem Tile Redi ze strachu przed zepsutym tradycyjnie wylanym podłożem prysznicowym. I dzięki tobie, Bud. Nie obchodzi mnie, co ktoś mówi, jesteś :thumbup: w moich oczach.

Zostało wspomniane, że Laticrete ma nowy system jednoczęściowy i po pewnych badaniach wydaje się całkiem niesamowity i łatwy. Jest drogi, ale to dopiero po sprawdzeniu jednej strony internetowej. Lokalny dealer w pobliżu może mieć lepszą cenę. Ale fajne jest to, że mogę dostać podstawę, krawężnik, niszę, siedzisko i wystarczającą ilość uszczelniacza za mniej pieniędzy niż system Tile Redi i jestem przekonany, że Laticrete jest moim zdaniem produktem lepszym. Sam fakt, że mogę uszczelnić cały prysznic, nakładając ich uszczelniacz, jest dla mnie wart zachodu. Nie trzeba nawet używać taśmy do łączeń, ponieważ uszczelniacz jest przeznaczony do łączenia szczelin do 1/8". Na poniższej stronie konfiguracja wspomniana powyżej kosztuje 704 USD z wysyłką. Ta sama konfiguracja z produktami Tile Redi kosztowałaby 849 USD przed wysyłką. I nie jestem profesjonalistą, ale z wszystkich badań, które przeprowadziłem, wielu profesjonalistów popiera Laticrete na tych stronach dla majsterkowiczów. Oba systemy są moim zdaniem wciąż zbyt drogie, ale w tym momencie jest to wybór między pójściem na tanio i zepsuciem czegoś a zapłaceniem dodatkowych $$ za coś, co jestem pewien co do jakości i moich umiejętności instalacji.

Mam jedno pytanie. Czy mogę zainstalować mozaikę 2"x2" na siatkowym podkładzie 12"x12" na zaokrąglonym/wypukłym siedzisku, jak w tym linku http://www.laticrete.com/contractors/products/hydro_ban_preformed_shower_system/productid/143.aspx

Jeszcze raz dziękuję WSZYSTKIM na tym wątku. Mam nadzieję, że za kilka miesięcy po zakończeniu tego projektu wrócę z informacjami.

Przedstawiciele handlowi pokazują instalację
http://www.youtube.com/watch?v=ui17aWFxc3g

Miejsce, które wyceniłem
http://www.stonetooling.com/default.asp

Instalacja brodzika Tile Redi

Cześć wszystkim,

Szkoda, że ​​znalazłem ten wątek wcześniej, ponieważ właśnie zakończyłem instalację brodzika Tile redo (Ha, autokorekta wie coś) o wymiarach 38x42 cale.

Chociaż uznałem, że praca z produktem jest trudniejsza niż myślałem, udało mi się pomyślnie zainstalować i podzielę się moimi wskazówkami.

Ponieważ robiłem zero progu, budując otaczającą podłogę, aby spotkać się z krawędzią wejścia, moje tolerancje musiały być idealne, aby uniknąć lippowania od podstawy do podłogi.

Zaczynając od mojej podłogi, użyłem sklejki klasy zewnętrznej 5/8" i oprawiłem ją w obudowę. Następnie zbudowałem podłogę z dodatkowej sklejki 1/2" przyklejonej do podłogi i Hardie Backer 500 osadzonego w cienkiej zaprawie dla mojego wykończonego podłoża.

Przed ułożeniem i przyklejeniem otaczającej podłogi zbudowałem brodzik Tile Redi na podłodze i zgodnie z ich instrukcjami wykonałem warstwę zaprawy przy użyciu mieszanki zaprawy Quickrete 1102. Przy pierwszej próbie instalacji położyłem warstwę zaprawy, umieściłem na niej brodzik i miękko go wbiłem. Łatwo, pomyślałem, ale teraz miałem brodzik o 1/2" wyższy, niż mogłem pracować, więc wyszedł.

Druga próba, zmniejszyłem ilość zaprawy w warstwie i ponownie ją ustawiłem. Tym razem miałem bliższą tolerancję, ale miałem również zginanie i miękkie miejsca pod brodzikiem, z którymi nie mogłem żyć. Więc znowu w górę.

W końcu, po przeczytaniu o brodziku, który miał zostać odesłany na Florydę, stwierdziłem, że Tile Redi stwierdza, że ​​warstwa zaprawy jest konieczna tylko do wypełnienia szczelin między żebrami z tyłu podstawy.

Więc ostateczne rozwiązanie, obróciłem podstawę i po prostu posmarowałem całą rzecz, wypełniając wszystkie szczeliny między żebrami i wypoziomowałem ją od odpływu do boków. Następnie nałożyłem cienką warstwę zaprawy do obudowy, wziąłem teraz 100 funtów brodzika i ostrożnie umieściłem go na miejscu.

Walla, brodzik stał idealnie poziomo, nie miał zginania, a moja tolerancja wynosiła zaledwie 1/8" od wykończonej podłogi, co nadrobiłem cienką zaprawą, gdy ustawiłem hardie backer.

Po 20-dniowej przerwie na wakacje wróciłem do projektu, a zaprawa jest całkowicie utwardzona i ten brodzik jest mocno osadzony na swoim miejscu. Szew między brodzikiem a podniesioną podłogą jest idealny.

Tak więc morał z tej historii. Z tym brodzikiem trudno się pracuje, ale przy ograniczonych opcjach brodzików bezprogowych musiałem sprawić, by działał. Jeśli zamierzasz go użyć, po prostu posmaruj wszystkie żebra grubą zaprawą, cienką podstawą, aby go ustawić i poproś znajomego, aby pomógł ci go umieścić.

Zamierzam teraz nałożyć red gard na ściany i podłogi, położyć płytki, a moja starsza matka ma swój kryty park wodny..

Attachments

Zainstalowałem brodzik Tile Redi 60''X33" i wcześniej czytałem fora, które mi pomogły, więc odpowiadając na twoje pytanie, myślę, że jedynym sposobem na uniknięcie ugięcia jest umieszczenie brodzika w miejscu, w którym chcesz, a następnie przykręcenie deski 2x4 na krawędzi wokół brodzika, a następnie wyjęcie brodzika i wymieszanie cienkiej zaprawy i wylanie podłoża dla brodzika, a następnie umieszczenie w nim brodzika i dociśnięcie go, aby cienka zaprawa wypełniła wszystkie puste przestrzenie z tyłu brodzika. Zrobiłem to w ten sposób i w ogóle nie mam ugięcia, a ja mam 6'3" wzrostu i ważę 285 funtów. Ale gdybym miał to zrobić jeszcze raz, użyłbym czegoś innego.

121 - 140 of 203 Posts