Mam niszczarkę do papieru Staples' Mail Mate, która przestała automatycznie wykrywać papier, a następnie przestała niszczyć, chyba że przytrzymałem przycisk, a teraz działa tylko w odwrotną stronę (aby niszczyć, muszę przytrzymać przycisk cofania). Niezbyt wygodne.
Działa dobrze, z wyjątkiem włączania i wyłączania.
Na płytce drukowanej nic się nie spaliło i bezpiecznik jest ok.
Chciałbym pominąć wszystkie "funkcje", które z czasem tak naprawdę nie działały zbyt dobrze (wcale) i po prostu umieścić na nim przełącznik kołyskowy włącz/wyłącz.
Silnik napędowy (silnik Pu-teng, ef-4435m12, 120v/60hz arrrow DC) ma 4 przewody: dwa niebieskie, czerwony i czarny (wszystkie 22 g).
Jakieś sugestie, jak to podłączyć? Nie jestem pewien, czy to 120 V AC czy DC (płytka drukowana ma, jak sądzę, prostownik) i nie chcę, żeby wydobył się dym.
Dzięki!
Działa dobrze, z wyjątkiem włączania i wyłączania.
Na płytce drukowanej nic się nie spaliło i bezpiecznik jest ok.
Chciałbym pominąć wszystkie "funkcje", które z czasem tak naprawdę nie działały zbyt dobrze (wcale) i po prostu umieścić na nim przełącznik kołyskowy włącz/wyłącz.
Silnik napędowy (silnik Pu-teng, ef-4435m12, 120v/60hz arrrow DC) ma 4 przewody: dwa niebieskie, czerwony i czarny (wszystkie 22 g).
Jakieś sugestie, jak to podłączyć? Nie jestem pewien, czy to 120 V AC czy DC (płytka drukowana ma, jak sądzę, prostownik) i nie chcę, żeby wydobył się dym.
Dzięki!