Właśnie kupiłem mieszkanie w stylu loftu z sufitem o wysokości 12 stóp. Mierząc laserem, od podłogi do sufitu jest 11'4".
Wszystkie moje istniejące drabiny typu A mają 6 stóp, ponieważ nie mam sufitu wyższego niż 8 stóp.
Jaka jest optymalna wysokość drabiny typu A do sufitu o wysokości 11'4"? Czy powinienem kupić 8' czy 10'?
Prace, które planuję wykonać na tej wysokości, to:
Wymiana opraw oświetleniowych sufitowych
Wymiana pionowych żaluzji sufitowych
Łatanie, taśmowanie i malowanie sufitu
Wymiana żarówek w oprawach sufitowych (wymaga to usunięcia szklanych kloszy)
Wymiana baterii 9V w czujnikach dymu
Itd...
Wiem, że istnieją drabiny wielopozycyjne, które mogą mieć regulowaną wysokość i mogą być również opcją, problem w tym, że zazwyczaj nie mają one platformy na górze do odkładania rzeczy (wiertarka, śrubokręty, nakrętki i śruby, łopatki wentylatora, pędzle), ale niektóre mają opcjonalne tace jako akcesoria.
Wszystkie moje istniejące drabiny typu A mają 6 stóp, ponieważ nie mam sufitu wyższego niż 8 stóp.
Jaka jest optymalna wysokość drabiny typu A do sufitu o wysokości 11'4"? Czy powinienem kupić 8' czy 10'?
Prace, które planuję wykonać na tej wysokości, to:
Wymiana opraw oświetleniowych sufitowych
Wymiana pionowych żaluzji sufitowych
Łatanie, taśmowanie i malowanie sufitu
Wymiana żarówek w oprawach sufitowych (wymaga to usunięcia szklanych kloszy)
Wymiana baterii 9V w czujnikach dymu
Itd...
Wiem, że istnieją drabiny wielopozycyjne, które mogą mieć regulowaną wysokość i mogą być również opcją, problem w tym, że zazwyczaj nie mają one platformy na górze do odkładania rzeczy (wiertarka, śrubokręty, nakrętki i śruby, łopatki wentylatora, pędzle), ale niektóre mają opcjonalne tace jako akcesoria.