DIY Home Improvement Forum banner
1 - 4 of 4 Posts

·
Registered
Joined
·
4 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Hello I have a question.I have a problem with some neon lights that worked previously.The transformer light blinks and shows it has a secondary fault i think.I am trying to trouble shoot it and cant figure it out as i have basic knowledge.I replaced the transformer and the same problem.I removed the gto wire from the conduit to check if it was arcing anywhere and it was good.When i took all the wire out of the conduit and tested it.It worked fine no problem at all.When i ran the wire back through the conduit and hooked it back up it gave me the same issue.So it works when the wire is out of the conduit but not when i put it inside the conduit.The conduit has rust inside i thought that may be an issue but i have no idea.I hope someone has some knowledge they can lay on me.
 

·
Registered
Joined
·
4 Posts
Discussion Starter · #3 ·
It is a 15000 volt transformer.I have wire between each piece of neon with boots on each end of the electrodes. I would say the run is about 20-25 feet long of neon.All the tubes are gassed and light up fine.It started giving me this problem a few months ago.It worked for years before that with no issue.And when i take the longest run of wire out of the conduit and hook it up when its not inside the conduit it works fine.I did replace the Gto wire coming from both sides of the transformer.You think its a wire between the neon degrading that is causing the problem.Thank you for your response.
 
1 - 4 of 4 Posts
Top