DIY Home Improvement Forum banner

1 - 9 of 9 Posts

·
Registered
Joined
·
4 Posts
Discussion Starter #1
Hi,
I'm having problems with a 3t HP. My suction is running at 45psi and head is at 110psi. I checked evap coil and filter and both were clean, so I figured it was low on R22. I added 7 lbs. (factory charge is 7.25 lbs) and pressures did not change. The suction line is frosting up to the compressor. I'm starting to think I have a bad reversing valve. Any help will be great. Thanks
 

·
AKA HVACTECHFW
Joined
·
2,426 Posts
have your tried switching the reversing valve to see if it switches? what are your temps entering and leaving the reversing valve? Where are you hooking your gauges up at?
 

·
Super Moderator
Joined
·
39,483 Posts
At those pressures, its not a reversing valve problem.

Switch it to heat mode, I bet the head pressure sky rockets.
 

·
Registered
Joined
·
4 Posts
Discussion Starter #5
Yes I powered the reversing valve 3 or 4 times, thouht it would loosen up if it was stuck part way, and yes the head pressure went up. The 110 psi was on the discharge side.
 

·
Super Moderator
Joined
·
39,483 Posts
It isn't the RV.

You have a restriction elsewhere.
 
  • Like
Reactions: DougEFresh

·
Registered
Joined
·
2 Posts
Refrigerant restriction

beenthere: Where would I find the restriction, most likely? I have a HP with same problem as the other guy. I took the piston metering device off and it looks good. Shouldn't I have another metering device? Would it be at the evap, connected to the dist tubes?
 
1 - 9 of 9 Posts
Top