DIY Home Improvement Forum banner
1 - 8 of 8 Posts

·
Registered
Joined
·
4 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Have a new, used 2-3 times, 83A2 framing nailer. Using it today, working fine, just stopped firiing, like it was jammed. Was not jammed, but everytime I pulled the trigger, a puff of compressed air came out the top. Changed the hose, tried a different nail, hooked another nail gun to the same set-up and works fine. Let it sit for 4 hours, still nothing.
Any suggestions?:(
 

·
Registered
Joined
·
505 Posts
return it. if it's that new see if you can do an exchange. i've shot 10,000 or so nails through an nr90ae just in the past few months and haven't had a single jam or misfire.

my ridgid roofing nailer is another story......
 

·
Super Moderator
Joined
·
12,628 Posts
I usually put 10-12 drops in the first time on a new gun then 3-4 with each day of use.

Being it’s a brand new gun the only other thing I can think of is not enough air pressure. If your putting 100-110lbs of air through it and its not firing then take it back.

If it was a older gun then we could get into tearing it down and fixing it, but not a new one.
 

·
Registered
Joined
·
4 Posts
Discussion Starter · #8 ·
Thanks for the feedback, everyone. Not being overly familiar with nailers, wasn't sure if I was missing something obvious.
I did notice though that even though my compressor is set to 110psi, it looks to be overriding that and climbing a little higher, like 125psi. Could that do it? Gun is rated for 120psi max.
 
1 - 8 of 8 Posts
Top