Adding Icemaker Kenmore Fridge - Appliances - DIY Chatroom Home Improvement Forum
Advertisement


Go Back   DIY Chatroom Home Improvement Forum > Home Improvement > Appliances

CLICK HERE AND JOIN OUR COMMUNITY TODAY...IT'S FREE!

Reply
 
Thread Tools
Display Modes
Old 07-31-2015, 03:41 PM   #1
Newbie
 
Join Date: Apr 2014
Posts: 8
Rewards Points: 18
Default

Adding Icemaker Kenmore Fridge


I have a Kenmore 795.65002402 refrigerator that I'd like to add a icemaker to. I haven't looked too intensely but took a photo of the plate in the freezer and a plug on an icemaker we sell at work. Any pointers?




Sent from my XT1060 using Tapatalk
XtremeAaron is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 07-31-2015, 05:16 PM   #2
Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: New Jersey, USA
Posts: 1,539
Rewards Points: 1,174
Default


The icemaker must be made specifically for the refrigerator. Judging by that plug, it won't fit your machine.
__________________

Ultrarunner2017 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 08-06-2015, 09:19 PM   #3
Newbie
 
Join Date: Apr 2014
Posts: 8
Rewards Points: 18
Default


So I ordered an icemaker directly from Sears and here's what showed up.

I attached pics of what I have going on. Unless someone can help point me in the right direction, it seems sears can't even order the right items when given a refrigerator model number. I was assured this was the one, doesn't look like it.







Sent from my XT1060 using Tapatalk
XtremeAaron is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 08-06-2015, 09:25 PM   #4
Member
 
Join Date: Mar 2007
Location: Long Island, NY
Posts: 11,194
Rewards Points: 5,348
Default


This is a hand in glove relationship. You give the model number of the refrigerator and they give you the unit that fits.
__________________
Ron
"They that can give up essential liberty to obtain a little temporary safety deserve neither liberty nor safety."
B. Franklin 1759
Ron6519 is offline   Reply With Quote
Old 08-06-2015, 10:20 PM   #5
Newbie
 
Join Date: Apr 2014
Posts: 8
Rewards Points: 18
Default


I provided the model number of the fridge, this is what they sent me. At this point the gloves are off.

Sent from my XT1060 using Tapatalk
XtremeAaron is offline   Reply With Quote
Old 08-07-2015, 12:26 AM   #6
Member
 
Join Date: Mar 2007
Location: Long Island, NY
Posts: 11,194
Rewards Points: 5,348
Default


It looks to me if you separate the connection in the refrigerator it will have the same connection as the unit you got.
Were there any instructions that came with the icemaker?
__________________
Ron
"They that can give up essential liberty to obtain a little temporary safety deserve neither liberty nor safety."
B. Franklin 1759
Ron6519 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Kenmore Fridge: Overload Relay Cover Required? au4040 Appliances 0 10-02-2014 03:00 PM
Help with kenmore fridge water leak joshs Appliances 11 06-10-2014 11:19 PM
Help My Admiral Refrigerator is leaking water Cuwillis Appliances 10 03-25-2014 09:21 AM
Kenmore Fridge Freezing food Section tjb3653 Appliances 1 02-12-2014 06:16 PM
Adding a new water line to dishwasher and fridge? PMichaud Plumbing 18 01-05-2007 08:00 PM




Top of Page | View New Posts