Over The Range Microwave - Appliances - DIY Chatroom Home Improvement Forum


Go Back   DIY Chatroom Home Improvement Forum > Home Improvement > Appliances

CLICK HERE AND JOIN OUR COMMUNITY TODAY...IT'S FREE!

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 05-05-2013, 12:21 PM   #1
Newbie
 
Join Date: May 2013
Posts: 2
Rewards Points: 10
Default

over the range microwave


I have recently removed 11 year old whirlpool gold microwave with front grill plate at top which blew out the front. We are wanting to install ge advantium which vents out of the top front when recirculating. Wanting to know if anyone has had to fur these out from wall or will this be fine, with 15 inch upper cabinets.It looks really close but not sure how far front should stick out so cabinets don"t get ruined. Specs from ge say max cabinet depth is 13 inches? Thanks Chris

Advertisement

crobb is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2013, 09:06 PM   #2
Member
 
Join Date: Jan 2009
Location: WV
Posts: 3,014
Rewards Points: 2,208
Default

over the range microwave


I can't address your specific question, but whenever possible, over-the-range microwaves should be vented outside. Every one I've ever installed could be set up either way.

Advertisement

md2lgyk is offline   Reply With Quote
Old 05-06-2013, 12:48 PM   #3
#1 HAWKEYE FAN
 
hardwareman's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 1,575
Rewards Points: 1,060
Default

over the range microwave


max cabinet depth means just that 13" max.
__________________
................."I want a house that has gotten over all its troubles. I dont' want to spend the rest of life bringing up a young and inexperienced house"...........
hardwareman is offline   Reply With Quote
The Following User Says Thank You to hardwareman For This Useful Post:
crobb (05-06-2013)
Old 05-06-2013, 01:38 PM   #4
Newbie
 
Join Date: May 2013
Posts: 2
Rewards Points: 10
Default

over the range microwave


Thanks for the input.If I could I would;on exterior north wall no room to work! Thanks
crobb is offline   Reply With Quote
Old 05-07-2013, 08:19 AM   #5
Member
 
Join Date: Nov 2011
Location: Long Island, NY
Posts: 755
Rewards Points: 592
Default

over the range microwave


If you're on an outside wall why not vent it straight out?
We had a GE vented directly out the wall, as well as a Frigidere ( which
we currently have) We purchased the duct work ourselves,
it wasn't part of the installation kit.
Two Knots is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Above Range Microwave question scripkilla Electrical 6 12-24-2012 08:02 PM
Venting an oven range microwave demandrew HVAC 47 03-14-2012 07:15 AM
plugging OTR microwave into the range jpenns Electrical 13 01-30-2011 08:28 AM
OTR Microwave -> Range hood wiring A for Effort Electrical 2 07-31-2010 11:00 AM
HELP. I really need some advice on how to remove an over the range microwave! justmeee Appliances 9 12-24-2009 04:47 AM




Top of Page | View New Posts