New Power Feed For My Shop - General DIY Discussions - DIY Chatroom Home Improvement Forum


Go Back   DIY Chatroom Home Improvement Forum > DIY Repair > General DIY Discussions

CLICK HERE AND JOIN OUR COMMUNITY TODAY...IT'S FREE!

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 01-02-2012, 06:58 AM   #1
Newbie
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 9
Rewards Points: 10
Default

new power feed for my shop


i used a wire size calculator and it told me to use 3/0 awg aluminum for 250 ft for 100 a 240 volts,but when i called the electrical suppliers they are saying differnt.please help

Advertisement

cstarkey is offline   Reply With Quote
Old 01-02-2012, 07:25 AM   #2
Member
 
Join Date: Dec 2008
Location: Wilmington, DE
Posts: 3,118
Rewards Points: 2,000
Default

new power feed for my shop


#3 copper is good for 100A, #1 aluminum.

Advertisement

Just Bill is offline   Reply With Quote
Old 01-02-2012, 08:38 AM   #3
A "Handy Husband"
 
rjniles's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: South Carolina Low Country
Posts: 4,222
Rewards Points: 2,354
Default

new power feed for my shop


Is this a service or a feeder for a subpanel?
__________________
Location:
Coastal South Carolina
rjniles is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
3 way switch with pass through power connection issue ccmbee Electrical 2 09-28-2010 03:38 PM
Grid power loss indicator ? Roy Rowlett Electrical 1 03-20-2010 10:53 PM
hooking up dryer....bronx ny code SURFBUG Appliances 6 10-14-2008 10:41 PM
Shop Power & Lighting schoondogg Electrical 1 10-09-2005 02:15 PM
Partial power on same fuse! joyjam Electrical 5 07-10-2005 11:23 PM




Top of Page | View New Posts