Go Back   DIY Chatroom Home Improvement Forum > DIY Repair > General DIY Discussions

CLICK HERE AND JOIN OUR COMMUNITY TODAY...IT'S FREE!

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 06-01-2010, 07:52 PM   #1
Newbie
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 1
Rewards Points: 0
Share |
Default

Aquatec Permeate Pump Noise, Reverse Osmosis


Hello, first timers here!

I've scoured the internet for someone with a similar problem...but I've found nothing....So I'm hoping that maybe someone here has heard of this:

I have an Aquatec permeate pump connected to my reverse osmosis system.
The dealers sell this as a "booster" pump for households with well systems...or at least that's how it was sold to me...

I'm on my 2nd pump now....

After some time the pump starts to rattle and shake, and make a loud noise that I can only describe as a machine gun sound.

I am on a well system, with a pump and a pressure bladder system, along with a softener....


Any ideas??




nissmo66 is offline   Reply With Quote
Old 01-16-2012, 01:19 PM   #2
Newbie
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 2
Rewards Points: 0
Default

Aquatec Permeate Pump Noise, Reverse Osmosis


I experienced a similar problem with my Aquatec permeate pump. I contacted Aquatec and spoke with a tech. Assuming everything is properly hooked up and the restriction valve is in fact ahead of the pump input, then the culprit is probably a broken spring inside the pump unit. Based on where in the country reports of the problem come from, it appears to be associated with high iron content in the water supply. Aquatec will replace the pump in accordance with its 2 year warranty.

Greg73 is offline   Reply With Quote
Old 01-16-2012, 01:20 PM   #3
Newbie
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 2
Rewards Points: 0
Default

Aquatec Permeate Pump Noise, Reverse Osmosis


I experienced a similar problem with my Aquatec permeate pump. I contacted Aquatec and spoke with a tech. Assuming everything is properly hooked up and the restriction valve is in fact ahead of the pump input, then the culprit is probably a broken spring inside the pump unit. Based on where in the country reports of the problem come from, it appears to be associated with high iron content in the water supply. Aquatec will replace the pump in accordance with its 2 year warranty.[/QUOTE]
Greg73 is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Sump Pump Noise - Please Help! dcusk1971 Plumbing 10 03-21-2011 08:02 PM
Well Pump Problems dannyjoe Plumbing 6 10-01-2009 06:10 PM
Sump Pump Questions henlij Plumbing 19 08-12-2009 07:50 PM
Kinetico Water Softeners -Reverse Osmosis Questions...Help - Advice wanted.. OverRunWithSons Plumbing 7 07-26-2009 12:14 AM
Taco IFC pump makes noise when it stops Addicted HVAC 21 04-14-2009 12:59 PM




Top of Page | View New Posts

Copyright © 2003-2014 Escalate Media. All Rights Reserved.