Go Back   DIY Chatroom Home Improvement Forum > Home Improvement > Building & Construction

CLICK HERE AND JOIN OUR COMMUNITY TODAY...IT'S FREE!

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 05-10-2011, 12:50 PM   #1
Member
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 186
Share |
Default

header for air conditioner?


I want to add a wall air conditioner in one of my bedrooms. Do I need to build a header for the air conditioner or can I just frame it out with 2x4's?

thanks!

zephed666 is offline   Reply With Quote
Old 05-10-2011, 07:55 PM   #2
Household Handyman
 
Join Date: Feb 2009
Location: Albany, Ga.
Posts: 2,248
Default

header for air conditioner?


IF you are going to be cuttin out even one 2x4 wall stud: Then a header is appropriate in this case.

Thurman is offline   Reply With Quote
Old 05-12-2011, 11:02 AM   #3
Member
 
Join Date: Apr 2010
Location: MA
Posts: 55
Default

header for air conditioner?


Can you put the AC under an existing window? That would make the job easier because the window's header already takes care of the structural load.
cumak is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Support for Header Shakemsam Building & Construction 4 12-04-2010 03:38 PM
Garage Header rwbil Building & Construction 11 09-16-2010 11:50 AM
Raise header of house wall plus add more header capslock Building & Construction 22 02-01-2010 09:13 PM
Cripple studs below a header mercy Building & Construction 3 01-20-2010 03:20 PM
Moving Header Supports Star Building & Construction 3 09-25-2005 12:50 AM




Top of Page | View New Posts

Copyright © 2003-2014 Escalate Media. All Rights Reserved.