Go Back   DIY Chatroom Home Improvement Forum > Home Improvement > Building & Construction

CLICK HERE AND JOIN OUR COMMUNITY TODAY...IT'S FREE!

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 06-18-2011, 12:11 AM   #1
Newbie
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 1
Share |
Default

equipment grounding


is it good to used corrugated rebar for equipment grounding?

rolan is offline   Reply With Quote
Old 06-18-2011, 07:25 AM   #2
Member
 
Join Date: Mar 2007
Location: Long Island, NY
Posts: 9,519
Default

equipment grounding


Quote:
Originally Posted by rolan View Post
is it good to used corrugated rebar for equipment grounding?
No, it will rust and the rust will insulate the connector from the wire and you will lose your ground.
Ground rods are copper for a reason.

__________________
Ron
"They that can give up essential liberty to obtain a little temporary safety deserve neither liberty nor safety."
B. Franklin 1759
Ron6519 is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Grounding rods for tv antennas Wasatch Rebel Electrical 4 06-02-2011 07:23 AM
Range Outlet Receptical Wiring - PICS nave Electrical 45 05-29-2008 06:37 PM
Wire size for 300watt trans, 3 way 100ft Al the Diy guy Electrical 16 03-22-2008 08:46 PM
NEC Question Jafsvcs Electrical 1 06-13-2007 05:45 PM
advice on installing equipment grounding bar in main panel pacifier1er Electrical 5 05-29-2007 05:55 PM




Top of Page | View New Posts

Copyright © 2003-2014 Escalate Media. All Rights Reserved.