Go Back   DIY Chatroom Home Improvement Forum > Home Improvement > Building & Construction

CLICK HERE AND JOIN OUR COMMUNITY TODAY...IT'S FREE!

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 07-09-2011, 04:27 PM   #1
Newbie
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 1
Share |
Default

concrete driveway


I,m having a new driveway installed. The old was completely removed and the new is going in in sections. There was cement left over from the first pour and it was put in the second section to a depth of about 2inches. My contractor says it's OK to just pour the other 2 inches of the second section on top of the 2 inches already there. Is that OK do do?


Last edited by Bruce Salisbury; 07-09-2011 at 04:31 PM. Reason: spelling
Bruce Salisbury is offline   Reply With Quote
Old 07-09-2011, 05:33 PM   #2
Member
 
concretemasonry's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Minneapolis/St. Paul, Minnesota - Latitude 45.057 Longitude -93.074
Posts: 3,707
Default

concrete driveway


No way. That is just not the right thing for a constractor to do.

It is his fault since has already proven he does not know how to order.

How do you know if he even had enough brains to order the right mix?

concretemasonry is online now   Reply With Quote
The Following User Says Thank You to concretemasonry For This Useful Post:
Bruce Salisbury (07-10-2011)
Old 07-10-2011, 05:33 AM   #3
Member
 
Join Date: Jun 2009
Location: hilton head & atlanta
Posts: 3,039
Default

concrete driveway


depends - how soon was/will the 2nd section be placed ? IF it was less than an hr AND the old could be safely consolidated the new conc, i might agree & think dick might also,,, the manner of your post suggests otherwise - if so, see dick's answer
__________________

if you hear it from a guy in the apron store, be VERY suspicious the mtl/method will work,,, when it time to build something together, they won't answer phones NOR help
itsreallyconc is offline   Reply With Quote
The Following User Says Thank You to itsreallyconc For This Useful Post:
concretemasonry (07-10-2011)
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Concrete Driveway - Asphalt Over Top? mark2741 Building & Construction 1 03-22-2011 03:42 PM
3" gap between concrete driveway and garage floor need to fill frankrizzo Building & Construction 0 11-23-2010 08:08 AM
3" gap between concrete driveway and concrete garage floor - help! frankrizzo Flooring 0 11-23-2010 08:07 AM
Should concrete driveway slab be thinner on the edge by the forms? Studly Building & Construction 6 09-14-2009 09:24 AM




Top of Page | View New Posts

Copyright © 2003-2014 Escalate Media. All Rights Reserved.