Go Back   DIY Chatroom Home Improvement Forum > Home Improvement > Electrical

CLICK HERE AND JOIN OUR COMMUNITY TODAY...IT'S FREE!

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 07-27-2012, 06:10 PM   #31
Newbie
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 19
Share |
Default

What size Wire for 70 Amp at 107 Feet


Quote:
Originally Posted by andrew79 View Post
One thing I always tell people is to ask your contractor to see the licenses of the people in his employ. Glad to see you only put a third down and very nice to see you want it done right. It's refreshing to see someone actually going above and beyond to NOT cut corners.
The home is my investment in life and this is the last one I plan on living in. I will die in this house before I move. It has to be done right. I just talked to the contractor and he is going to bring the electrician out with him next week. No big rush as we are waiting on windows, patio doors and trusses to come in so we are at a standstill.

kenb1023 is offline   Reply With Quote
Old 07-27-2012, 06:16 PM   #32
E2 Electrician
 
stickboy1375's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Location: Litchfield, CT
Posts: 4,687
Default

What size Wire for 70 Amp at 107 Feet


Quote:
Originally Posted by kenb1023 View Post
The home is my investment in life and this is the last one I plan on living in. I will die in this house before I move. It has to be done right. I just talked to the contractor and he is going to bring the electrician out with him next week. No big rush as we are waiting on windows, patio doors and trusses to come in so we are at a standstill.
Article 680 can be confusing to electricians, if they don't self educate or ever get told that's not allowed, they just slip through the cracks, we are all human and make mistakes, but at some point you have to go above and beyond to self educate in the trade.
stickboy1375 is online now   Reply With Quote
Old 07-27-2012, 06:21 PM   #33
Newbie
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 19
Default

What size Wire for 70 Amp at 107 Feet


Quote:
Originally Posted by stickboy1375 View Post
Article 680 can be confusing to electricians, if they don't self educate or ever get told that's not allowed, they just slip through the cracks, we are all human and make mistakes, but at some point you have to go above and beyond to self educate in the trade.
Well I printed it off and will go over and over it. I also told the contractor that I want his electrician to sign a doc with his license number stating that it is right and to reference the codes he is going by. I find that when people have to sign a doc like this they tend to back track somewhat.
This contractor has done other work for me in the past and has always done a good job. This is the first time I have had him do any electrical.
kenb1023 is offline   Reply With Quote
Old 07-27-2012, 07:22 PM   #34
Licensed Electrical Cont.
 
Speedy Petey's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: NY State
Posts: 6,779
Default

What size Wire for 70 Amp at 107 Feet


Quote:
Originally Posted by kenb1023 View Post
In the main house (Actually the attached garage) they did not use any conduit. Just the three wires ran inside the wall cavity.
Quote:
Originally Posted by kenb1023 View Post
They say since the out building has it's own grounding rods the 4th is not needed.
Please, PLEASE, sh*t can these HACKS and get yourself some real electricians!!
For your own good and safety!

__________________
Sometimes I feel like if I answer any more questions it is like someone trying to climb over a fence to jump off a bridge and me giving them a boost.
Answers based on the 2008 & 2011 NEC. If you're on the '14 already I feel sorry for you.
Speedy Petey is online now   Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Speedy Petey For This Useful Post:
frenchelectrican (07-28-2012)
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Correct wire size? fatczech Electrical 6 12-18-2011 08:15 PM
What size breaker and wire ? baddley Electrical 6 02-15-2011 11:12 AM
What size wire to use running underground ms66cadillac Electrical 21 01-13-2011 11:14 AM
What size wire do I need? walnut777 Electrical 1 12-13-2010 06:41 PM
Wire size for distance Question fburke Electrical 4 07-28-2007 09:29 AM




Top of Page | View New Posts

Copyright © 2003-2014 Escalate Media. All Rights Reserved.