Go Back   DIY Chatroom Home Improvement Forum > Home Improvement > Electrical

CLICK HERE AND JOIN OUR COMMUNITY TODAY...IT'S FREE!

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 08-09-2012, 03:21 PM   #61
Member
 
hohadcr's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Canada
Posts: 270
Rewards Points: 256
Exclamation

used old fuse box as junction for new breaker box


Where can I find something like "Polaris pre-insulated connectors " ?

Looked at HD, radioshack, Amazon.com.... Couldn't find any.

Called local electrical supply store, they said that those connectors sold very fast, they hadn't had them in stock for a long time.

So.. help!!

hohadcr is offline   Reply With Quote
Old 08-09-2012, 03:26 PM   #62
Member
 
hohadcr's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Canada
Posts: 270
Rewards Points: 256
Default

used old fuse box as junction for new breaker box


Why c an't I buy connectors like those in the breaker boxes?

I am going to run around to all the small suplly stores tomorrow to see what they have!
Attached Images
 

Last edited by hohadcr; 08-09-2012 at 04:05 PM.
hohadcr is offline   Reply With Quote
Old 08-09-2012, 04:01 PM   #63
Licensed Electrical Cont.
 
Speedy Petey's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: NY State
Posts: 6,858
Rewards Points: 2,020
Default

used old fuse box as junction for new breaker box


Quote:
Originally Posted by hohadcr View Post

Called local electrical supply store, they said that those connectors sold very fast, they hadn't had them in stock for a long time.
You need to find a supply house that is smart enough to restock something that sells out really fast.

Or try the internet.
__________________
Sometimes I feel like if I answer any more questions it is like someone trying to climb over a fence to jump off a bridge and me giving them a boost.
Answers based on the 2008 & 2011 NEC.
Speedy Petey is online now   Reply With Quote
Old 08-10-2012, 01:53 PM   #64
Member
 
hohadcr's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Canada
Posts: 270
Rewards Points: 256
Default

used old fuse box as junction for new breaker box


found a connector like the pic below. They have different sizes rated for up till 100amp, 600volt. The guy in the store was not sure if these connectors are allowed as home electrical connectors.

To wrap up my question: Can I use this kind of connector to extend wires from 110, 15amp wires up to the main power supply, 100amp wire?

Any one knows?
Attached Thumbnails
used old fuse box as junction for new breaker box-wircon3b.jpg  
hohadcr is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2012, 02:07 PM   #65
Licensed electrician
 
Join Date: Sep 2007
Location: Maryland
Posts: 7,687
Rewards Points: 2,172
Default

used old fuse box as junction for new breaker box


I would like to know why the supply house thought you could not use wire nuts.
__________________
Answers based on the National Electrical Code. Local amendments may apply. Check with your local building officials.
Jim Port is online now   Reply With Quote
Old 08-10-2012, 02:13 PM   #66
Member
 
hohadcr's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Canada
Posts: 270
Rewards Points: 256
Default

used old fuse box as junction for new breaker box


The store helper is just a "helper". He thought it was from the section of "automobile", so it should not be for home electricals.

That's why I would like to ask some real electrician.
hohadcr is offline   Reply With Quote
Old 08-11-2012, 10:30 AM   #67
Member
 
hohadcr's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Canada
Posts: 270
Rewards Points: 256
Default

used old fuse box as junction for new breaker box


anyone anyone? Can I just the connectors in the pic above?? anyone pls?
hohadcr is offline   Reply With Quote
Old 08-11-2012, 07:22 PM   #68
Member
 
hohadcr's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Canada
Posts: 270
Rewards Points: 256
Default

used old fuse box as junction for new breaker box


anyone can help ? thx
hohadcr is offline   Reply With Quote
Old 08-11-2012, 08:01 PM   #69
Member
 
Missouri Bound's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Location: Almost Arkansas
Posts: 2,764
Rewards Points: 2,000
Default

used old fuse box as junction for new breaker box


Quote:
Originally Posted by hohadcr View Post
anyone anyone? Can I just the connectors in the pic above?? anyone pls?
NO
Those are rated for use in automotive / marine / low voltage applications. Use wire nuts.
__________________
Do you want it your way or the right way?
Missouri Bound is offline   Reply With Quote
Old 08-11-2012, 08:39 PM   #70
Licensed Electrical Cont.
 
Speedy Petey's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: NY State
Posts: 6,858
Rewards Points: 2,020
Default

used old fuse box as junction for new breaker box


Quote:
Originally Posted by Missouri Bound View Post
NO
Those are rated for use in automotive / marine / low voltage applications. Use wire nuts.
Seriously? You've never seen those in control panels and boards?
They are certainly for line voltage use (hence the 600V rating). They should be mounted/secured in place (just my opinion).
__________________
Sometimes I feel like if I answer any more questions it is like someone trying to climb over a fence to jump off a bridge and me giving them a boost.
Answers based on the 2008 & 2011 NEC.
Speedy Petey is online now   Reply With Quote
Old 08-11-2012, 08:40 PM   #71
Licensed Electrical Cont.
 
Speedy Petey's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: NY State
Posts: 6,858
Rewards Points: 2,020
Default

used old fuse box as junction for new breaker box


Quote:
Originally Posted by hohadcr View Post
found a connector like the pic below. They have different sizes rated for up till 100amp, 600volt. The guy in the store was not sure if these connectors are allowed as home electrical connectors.

To wrap up my question: Can I use this kind of connector to extend wires from 110, 15amp wires up to the main power supply, 100amp wire?

Any one knows?
WHY not just get Polaris splices for the bigger wire and wire nuts for the smaller????
__________________
Sometimes I feel like if I answer any more questions it is like someone trying to climb over a fence to jump off a bridge and me giving them a boost.
Answers based on the 2008 & 2011 NEC.
Speedy Petey is online now   Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Speedy Petey For This Useful Post:
stickboy1375 (08-12-2012)
Old 08-11-2012, 08:56 PM   #72
Member
 
hohadcr's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Canada
Posts: 270
Rewards Points: 256
Default

used old fuse box as junction for new breaker box


Can anyone post a picture of something of "Polaris splices"?

I can't find it in local supply stores... nor on amazon.com
hohadcr is offline   Reply With Quote
Old 08-11-2012, 08:58 PM   #73
E2 Electrician
 
stickboy1375's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Location: Litchfield, CT
Posts: 5,132
Rewards Points: 2,056
Default

used old fuse box as junction for new breaker box


Quote:
Originally Posted by hohadcr View Post
Can anyone post a picture of something of "Polaris splices"?

I can't find it in local supply stores... nor on amazon.com
Just buy split bolts... gezz... 100 page thread going on here.
stickboy1375 is offline   Reply With Quote
The Following User Says Thank You to stickboy1375 For This Useful Post:
Missouri Bound (08-11-2012)
Old 08-12-2012, 05:45 AM   #74
Licensed Electrical Cont.
 
Speedy Petey's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: NY State
Posts: 6,858
Rewards Points: 2,020
Default

used old fuse box as junction for new breaker box


Quote:
Originally Posted by hohadcr View Post
Can anyone post a picture of something of "Polaris splices"?

I can't find it in local supply stores... nor on amazon.com
Right from the Google link I posted above: http://www.aplussupply.com/nsipolari...connectors.htm
__________________
Sometimes I feel like if I answer any more questions it is like someone trying to climb over a fence to jump off a bridge and me giving them a boost.
Answers based on the 2008 & 2011 NEC.
Speedy Petey is online now   Reply With Quote
Old 08-12-2012, 05:47 AM   #75
Licensed Electrical Cont.
 
Speedy Petey's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: NY State
Posts: 6,858
Rewards Points: 2,020
Default

used old fuse box as junction for new breaker box


Quote:
Originally Posted by stickboy1375 View Post
Just buy split bolts... gezz...
While these are sometimes easier to get, I am always afraid of DIYers taping up bugs. I have seen some scary bug taping jobs in my day, and one actually put me out of work for two weeks.

__________________
Sometimes I feel like if I answer any more questions it is like someone trying to climb over a fence to jump off a bridge and me giving them a boost.
Answers based on the 2008 & 2011 NEC.
Speedy Petey is online now   Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Speedy Petey For This Useful Post:
k_buz (08-12-2012)
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Is it possible to change Circuit breaker to Buss fuse socket type? njchen24 Electrical 8 08-07-2011 06:27 PM
Breaker box wiring question(s) janralix Electrical 6 08-29-2010 10:13 PM
AFCI breaker constantly trips gdweaver Electrical 18 03-06-2010 02:12 PM
Splicing Wires in Electrical Breaker Panel airdaleairdale Electrical 14 06-11-2009 07:20 AM
Breaker problem jdhar Electrical 11 06-10-2009 01:18 AM




Top of Page | View New Posts

Copyright © 2003-2014 Escalate Media. All Rights Reserved.