Update Basement Cables - Electrical - DIY Chatroom Home Improvement Forum


Go Back   DIY Chatroom Home Improvement Forum > Home Improvement > Electrical

CLICK HERE AND JOIN OUR COMMUNITY TODAY...IT'S FREE!

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 01-26-2010, 05:21 PM   #1
Member
 
Join Date: Jul 2008
Location: Canada (s/w ON.)
Posts: 2,294
Rewards Points: 1,000
Default

Update basement cables


I bought this house 3 years ago. It is wired with ungrounded Romex.
I'm in the process of finishing the basement and am going replace the old cable before its closed in.
Is a permit required when replacing an old ungrounded cable with a grounded cable?

Advertisement

Wildie is offline   Reply With Quote
Old 01-26-2010, 05:56 PM   #2
Member
 
Join Date: Jan 2009
Location: South of Boston, MA
Posts: 17,248
Rewards Points: 2,000
Default

Update basement cables


Depends upon the local Inspector & code
Here a permit would be required
Put enough circuits & outlets in..only want to do that once

Advertisement

Scuba_Dave is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Cutting out a concrete basement floor jeffhoward001 Building & Construction 21 01-17-2012 09:51 PM
At a crossroads in my basement project - waterproofing help needed callisto9 Building & Construction 35 10-28-2010 03:01 AM
Adding Subpanel for Basement - Few Questions mindle Electrical 28 01-07-2010 09:49 AM
Insulating basement ceiling - your recommendations? jtmann HVAC 8 11-24-2009 05:44 PM




Top of Page | View New Posts