Go Back   DIY Chatroom Home Improvement Forum > Home Improvement > Electrical

CLICK HERE AND JOIN OUR COMMUNITY TODAY...IT'S FREE!

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 06-06-2009, 03:26 PM   #1
Newbie
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 2
Rewards Points: 0
Share |
Default

some outlets not working


Yesterday I had 4 of my power outlets to quit working. One in the living room ,one in the dinning ,one the back bedroom and one in front bedroom. I did some poking around in the panel box on the inside and found the circuit they where on, the crazy thing is some stuff on the same circuit or breaker still works. I checked all the white wires and they where tight. I even killed the power to box on the inside and put them on new lugs nothing? My VM says there is power on the circuit but when I check the outlets themselves I get only a little bit of power on them. So does anyone have any suggestions on what this could be.

Clallen is offline   Reply With Quote
Old 06-06-2009, 03:42 PM   #2
Member
 
Join Date: Mar 2007
Location: Long Island, NY
Posts: 9,519
Rewards Points: 0
Default

some outlets not working


The outlet wires are run from one outlet to the other. The frst outlet has a broken or disconnected wire. Probably broken on the outlet screw.
Open them up and check them out.
Ron

Ron6519 is offline   Reply With Quote
Old 06-06-2009, 03:44 PM   #3
Member
 
Join Date: Jul 2008
Location: NW of D.C.
Posts: 5,990
Rewards Points: 0
Default

some outlets not working


It'd be good if you could figure out which outlets are downstream of which on this particular circuit, and then start at the most upstream outlet, the one closest to the CB panel, that works.

Last edited by Yoyizit; 06-06-2009 at 04:03 PM.
Yoyizit is offline   Reply With Quote
Old 06-06-2009, 06:33 PM   #4
Member
 
Join Date: Jan 2009
Location: South of Boston, MA
Posts: 17,248
Rewards Points: 0
Default

some outlets not working


Any GCFI outlets anywhere?
Scuba_Dave is offline   Reply With Quote
Old 06-08-2009, 01:31 PM   #5
Newbie
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 2
Rewards Points: 0
Default

some outlets not working


I have looked inside a few so far nothing, but I took the Vw a while ago on LB and stuck it in some of the other oulets and on one of them I found only 20 volts so I may have found it, I just got to get some time to go inside and fix it thanks for all the help everyone ....
Clallen is offline   Reply With Quote
Old 06-08-2009, 04:09 PM   #6
Member
 
Join Date: Jul 2008
Location: NW of D.C.
Posts: 5,990
Rewards Points: 0
Default

some outlets not working


Quote:
Originally Posted by Clallen View Post
I found only 20 volts
Sounds like a
http://en.wikipedia.org/wiki/Phantom_voltage
so it probably is not a GFCI because you are still getting 120v into at least one conductor. GFs interrupt both the hot and the neutral.

Yoyizit is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2 wire outlets: connect neutral to ground? border collie Electrical 19 04-12-2013 12:29 PM
Outlets stopped working RammsteinNicCage Electrical 12 05-03-2009 09:47 PM
side by side light swithes not working katkell2645 Electrical 2 10-17-2008 07:22 PM
outlets work, but barely (?) joeyboy Electrical 7 08-27-2008 08:37 AM
Electrical storm - outlets not working SG94 Electrical 4 04-27-2008 09:28 AM




Top of Page | View New Posts

Copyright © 2003-2014 Escalate Media. All Rights Reserved.