Go Back   DIY Chatroom Home Improvement Forum > Home Improvement > Electrical

CLICK HERE AND JOIN OUR COMMUNITY TODAY...IT'S FREE!

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 08-16-2012, 10:00 AM   #1
Newbie
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 1
Share |
Default

Replacing 100a mobile


replaceing 100 amp mobile home with 200 amp mobile. can i use old 100 amp servicefeed? or do i need to pull new 2/0 cable from pole to home?

stech is offline   Reply With Quote
Old 08-16-2012, 10:55 AM   #2
Master Electrician
 
Join Date: Mar 2010
Location: Toronto Ontario
Posts: 1,165
Default

Replacing 100a mobile


As long as its protected at 100a your fine. Keep in mind though that of you draw too much you'll have to go to the main panel and reset the 100a breaker.

__________________
Sarcasm is my friend
I'm here to learn too, i do mostly commercial/industrial/new construction and this place is a great way to pick up tips on residential from some good electrical minds. Excuse the spelling, my phone has a mind of it's own.
andrew79 is offline   Reply With Quote
Old 08-16-2012, 07:20 PM   #3
Electrical Contractor
 
kbsparky's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Delmarva
Posts: 3,368
Default

Replacing 100a mobile


Is the new home all-electric (heat)?

Or are there some gas appliances involved?
__________________
-KB

Life is uncertain -- eat dessert first!!
kbsparky is offline   Reply With Quote
Old 08-16-2012, 07:44 PM   #4
Master Electrician
 
Join Date: Mar 2010
Location: Toronto Ontario
Posts: 1,165
Default

Replacing 100a mobile


it's a mobile home, and a bag@ss one if it's got a 200A service.
__________________
Sarcasm is my friend
I'm here to learn too, i do mostly commercial/industrial/new construction and this place is a great way to pick up tips on residential from some good electrical minds. Excuse the spelling, my phone has a mind of it's own.
andrew79 is offline   Reply With Quote
Old 08-17-2012, 05:04 AM   #5
Electrical Contractor
 
kbsparky's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Delmarva
Posts: 3,368
Default

Replacing 100a mobile


We install mobile homes with 200 Amp services all the time.

All-electric units.

Some folks do not like "gas" in their house ....
__________________
-KB

Life is uncertain -- eat dessert first!!
kbsparky is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
replacing a light switch for mobile home kelley.doyle Electrical 1 11-14-2011 06:30 PM
replacing the light swith, fan and jacuzzi switch in mobile home. sassy7506 Electrical 2 09-14-2011 11:10 AM
replacing floors in a mobile home waiterman Flooring 2 06-09-2011 01:33 PM
Replacing Mobile Home Package AC Unit jack roscoe HVAC 3 05-24-2010 02:13 PM
Replacing Packaged Air condtioner with heat pump in mobile home 75harley HVAC 22 09-11-2009 06:46 PM




Top of Page | View New Posts

Copyright © 2003-2014 Escalate Media. All Rights Reserved.