Replace Plug On Aluminum Wire Appliance - Electrical - DIY Chatroom Home Improvement Forum


Go Back   DIY Chatroom Home Improvement Forum > Home Improvement > Electrical

CLICK HERE AND JOIN OUR COMMUNITY TODAY...IT'S FREE!

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 01-09-2011, 07:10 PM   #1
Newbie
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 1
Rewards Points: 10
Default

replace plug on aluminum wire appliance


I have a broken plug on a space heater that needs to be replaced and has aluminum wire in it. I have looked around for the appropriate plugs but cannot find any for aluminum wires. Can someone point me to a site where these plugs can be purchased or tell me the proper way to fix this? Any help is appreciated

Advertisement


Last edited by mrjules75; 01-09-2011 at 07:15 PM.
mrjules75 is offline   Reply With Quote
Old 01-09-2011, 07:31 PM   #2
Member
 
joed's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Welland, Ontario
Posts: 8,388
Rewards Points: 3,570
Blog Entries: 4
Default

replace plug on aluminum wire appliance


I have never seen an appliance with aluminum wire. The wire is most likely not aluminum. It is probably tinned copper.

Advertisement

__________________
Do not PM with questions that can be asked in a forum. I will not respond.
joed is online now   Reply With Quote
Old 01-09-2011, 08:14 PM   #3
Member
 
Join Date: Jan 2009
Location: South of Boston, MA
Posts: 17,248
Rewards Points: 2,000
Default

replace plug on aluminum wire appliance


Where are you located ?
Scuba_Dave is offline   Reply With Quote
Old 01-09-2011, 08:59 PM   #4
Scared Electrician
 
Saturday Cowboy's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Colorado
Posts: 715
Rewards Points: 500
Default

replace plug on aluminum wire appliance


Quote:
Originally Posted by joed View Post
I have never seen an appliance with aluminum wire. The wire is most likely not aluminum. It is probably tinned copper.
second
__________________
Ragged Trousered Philanthropist


Please follow the code - its there for your safety no matter how inconvenient.
Saturday Cowboy is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
How do I provide power to a plug when changing single pole 3 wire to 3-way switch Morris12 Electrical 4 01-05-2011 09:41 PM
ROMEX 14-2 wire from Canada Vs. ROMEX 14-2 wire from the U.S. Dazzlin Electrical 14 06-04-2010 08:51 AM
help! - how do I wire a polarised USA plug?? Unregistered Electrical 7 01-05-2010 08:53 PM
Issues with appliance plug hgiljr Electrical 1 03-17-2007 08:09 AM
Siding: Aluminum vs. Vinyl Grumpy Remodeling 1 03-19-2005 01:55 PM




Top of Page | View New Posts