Go Back   DIY Chatroom Home Improvement Forum > Home Improvement > Electrical

CLICK HERE AND JOIN OUR COMMUNITY TODAY...IT'S FREE!

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 11-19-2012, 07:37 PM   #1
Member
 
Join Date: Sep 2012
Location: Jasper, GA
Posts: 38
Rewards Points: 25
Default

Relocating breaker box


I'm relocating my breaker box. Is there a limit as to how many circuits can be pigtailed in order for them to reach new destination? I have about 25 wires to pigtail and will have the pigtails in a junction box wire nutted of course. Limit on how many can be in one junction box?

Savinmoney is offline   Reply With Quote
Old 11-19-2012, 09:18 PM   #2
Lic Electrical Inspector
 
electures's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: The Great Police State of New Jersey
Posts: 1,682
Rewards Points: 1,002
Default

Relocating breaker box


Only limit is the size of the JB.

__________________
All responses based on the 2011 NEC.
If you live in New Jersey click here. All other states click here.
Please check with local, county and state officials as laws may vary.
Sizing motors here. Online motor calculator here. Online calculators here.
electures is offline   Reply With Quote
The Following User Says Thank You to electures For This Useful Post:
Savinmoney (11-19-2012)
Old 11-19-2012, 09:30 PM   #3
Member
 
JuzRick's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Location: SC
Posts: 132
Rewards Points: 75
Default

Relocating breaker box


Make sure you mark your current wire loads too. Many have gotten wires crossed by not properly labeling the existing wires from the circuit they were on. One harsh mistake can cause a damaged buss..or ark leading to a fire.
JuzRick is offline   Reply With Quote
The Following User Says Thank You to JuzRick For This Useful Post:
Savinmoney (11-19-2012)
Old 11-20-2012, 06:19 AM   #4
Master Electrician
 
Join Date: Nov 2008
Location: Northern Virginia
Posts: 505
Rewards Points: 272
Default

Relocating breaker box


There's a limit to how many can be in one conduit, depending on the length of the conduit.

Mark
__________________
Licensed Master Electrician
Commonwealth of Virginia
busman is offline   Reply With Quote
The Following User Says Thank You to busman For This Useful Post:
Savinmoney (11-20-2012)
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Well pump trips breaker at start, but then starts when breaker reset J. David Electrical 34 02-25-2012 11:23 AM
Outside breaker, inside main breaker panel, so is it a sub? CPF Electrical 29 02-01-2012 10:28 AM
Wiring Size Calculations for New Service CorinthWest Electrical 7 12-07-2010 11:36 AM
20 Amp Breaker tripping with GFCI panhandlion Electrical 7 12-12-2007 08:59 PM
Outdoor breaker panel questions lhoney2 Electrical 12 07-19-2007 05:44 PM




Top of Page | View New Posts

Copyright © 2003-2014 Escalate Media. All Rights Reserved.