Go Back   DIY Chatroom Home Improvement Forum > Home Improvement > Electrical

CLICK HERE AND JOIN OUR COMMUNITY TODAY...IT'S FREE!

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 04-29-2012, 09:54 AM   #1
Member
 
Join Date: Nov 2008
Location: Jackson,Ohio
Posts: 232
Rewards Points: 150
Default

Pigtail wire size?


Is it o.k. to use 12/2 to make a pigtail off 14/2 wiring. Have hot feed coming in to switch that feeds ceiling fan/light (14/2). It is also hot feed for receptacles. I am replacing manufactured home style switch and installing normal switch and remodel box into wall. I just don't have any spare 14/2 laying around bit do have some 12/2. I was pretty sure can go up in wire size especially just for pigtails but wanted be 100% certain.

Mike

MikeVila is offline   Reply With Quote
Old 04-29-2012, 10:02 AM   #2
Member
 
Join Date: Apr 2010
Location: central wisconsin
Posts: 772
Rewards Points: 500
Default

Pigtail wire size?


no problem, just make sure you get the properly sized wire nuts and that the utilization equipment can accept #12 conductors.

itsnotrequired is offline   Reply With Quote
Old 04-29-2012, 10:38 AM   #3
Member
 
Join Date: Nov 2008
Location: Jackson,Ohio
Posts: 232
Rewards Points: 150
Default

Pigtail wire size?


Yeah I got wire nuts and deep box and switch accepts #12. Thanks just wanted be sure.
MikeVila is offline   Reply With Quote
Old 04-29-2012, 12:35 PM   #4
Lic Electrical Inspector
 
electures's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: The Great Police State of New Jersey
Posts: 1,682
Rewards Points: 1,002
Default

Pigtail wire size?


No problems here.
__________________
All responses based on the 2011 NEC.
If you live in New Jersey click here. All other states click here.
Please check with local, county and state officials as laws may vary.
Sizing motors here. Online motor calculator here. Online calculators here.
electures is offline   Reply With Quote
Old 04-29-2012, 01:26 PM   #5
Member
 
Join Date: Nov 2008
Location: Jackson,Ohio
Posts: 232
Rewards Points: 150
Default

Pigtail wire size?


Got done with no issues. Thx. for quick replies!
MikeVila is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Ground Location and Wire Size LHB_Texas Electrical 25 05-27-2011 09:38 AM
wire size for 160' feeder to subpanel steveski Electrical 3 05-21-2011 09:41 AM
HALP! Master/Remote Dimmer troubles! Confuserated Electrical 9 02-12-2010 03:30 PM
Size of Wire & type of wire agman Electrical 6 11-10-2009 08:13 PM
Wire size and Breaker size for remodel ?? Skydmark1 Electrical 12 12-15-2007 05:00 PM




Top of Page | View New Posts

Copyright © 2003-2014 Escalate Media. All Rights Reserved.