Outlet Not Working - Electrical - DIY Chatroom Home Improvement Forum


Go Back   DIY Chatroom Home Improvement Forum > Home Improvement > Electrical

CLICK HERE AND JOIN OUR COMMUNITY TODAY...IT'S FREE!

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 05-07-2009, 11:20 PM   #1
Newbie
 
Join Date: May 2009
Posts: 13
Rewards Points: 10
Default

Outlet not working


I had my garbage disposal unit disconnected and I capped the wires in the wall near the counter. I was replacing my other outlets and found that the one nearest to the old switch is not working. The circuit breaker is fine I tested them all. Could it be that this outlet works only with the one from the disposal?

Advertisement

Missmosey is offline   Reply With Quote
Old 05-07-2009, 11:36 PM   #2
canfixmost
 
Join Date: May 2009
Location: Reno Nv.
Posts: 38
Rewards Points: 25
Default

Outlet not working


Look at the wires you capped off to see if there is more than one set of wires. Your problem could be there and you just disconnected them. Sometimes there is a 3- wire going to the GD and a 2-wire going somewhere else, maybe to your outlet.

Advertisement

RenoDon is offline   Reply With Quote
Old 05-07-2009, 11:51 PM   #3
Newbie
 
Join Date: May 2009
Posts: 13
Rewards Points: 10
Default

Outlet not working


There are other wires capped off in that box of which the wires for the original switch fed into. There is no box surrounding a number of capped wires which look like a daisy chain. And I thought this was going to be a piece of cake.
Missmosey is offline   Reply With Quote
Old 05-08-2009, 12:28 AM   #4
canfixmost
 
Join Date: May 2009
Location: Reno Nv.
Posts: 38
Rewards Points: 25
Default

Outlet not working


Was the oulet working before you disconnected the GD?
RenoDon is offline   Reply With Quote
Old 05-08-2009, 12:40 AM   #5
Newbie
 
Join Date: May 2009
Posts: 13
Rewards Points: 10
Default

Outlet not working


Yes it was. A contractor disconnected the GD and then I started replacing the outlets. The end outlet is a GFI and that works fine. As I work my way to the left the next one is the switch for the GD. I capped each wire and the ground and then covered up the outlet. When I moved on to the next outlet once I replaced it I found it didn't work. So I took it off to test the wires but that didn't do me any good. All the other outlets are hot. One thing was these wires were short and I had to extend them but even with that the wires without the extensions are not hot. I'm miffed.....
Missmosey is offline   Reply With Quote
Old 05-08-2009, 01:11 AM   #6
canfixmost
 
Join Date: May 2009
Location: Reno Nv.
Posts: 38
Rewards Points: 25
Default

Outlet not working


Ok, so what did you find in the GD outlet that the contractor disconnected? And what do you mean you covered up the switch?
RenoDon is offline   Reply With Quote
Old 05-08-2009, 05:59 AM   #7
Newbie
 
Join Date: May 2009
Posts: 13
Rewards Points: 10
Default

Outlet not working


Since the switch wasn't going to be used for anything I just put a plate over it after I capped off the wires. Inside the box were what seems contiguous wires that were all capped and you can see them because it was obvious when the contractor was wiring the outlets he did put a box in and then bring the wires through the back. I think I'll move on to the other outlets and finish them up and see where I stand once they are done. I've taken too much time on this one.
Missmosey is offline   Reply With Quote
Old 05-08-2009, 06:08 AM   #8
Newbie
 
Join Date: May 2009
Posts: 13
Rewards Points: 10
Default

Outlet not working


Sorry it was so late when I got done there is a box surrounding the other capped off wires it just didn't look that way at first since the box is bigger than the normal ones on the other outlets.
Missmosey is offline   Reply With Quote
Old 05-08-2009, 09:18 AM   #9
Newbie
 
Join Date: May 2009
Posts: 13
Rewards Points: 10
Default

Outlet not working


I replaced the next outlet and now all is working fine. Go figure.....
Missmosey is offline   Reply With Quote
Old 05-08-2009, 10:07 AM   #10
canfixmost
 
Join Date: May 2009
Location: Reno Nv.
Posts: 38
Rewards Points: 25
Default

Outlet not working


OK, cool.

Advertisement

RenoDon is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Outlet stopped working 1655graff Electrical 6 04-12-2009 06:06 PM
Outside outlet stopped working mclontz Electrical 13 12-11-2008 10:37 AM
Outlet stopped working nealt Electrical 9 07-19-2008 04:46 PM
Outlet not working? Madnpc Electrical 3 12-07-2007 06:51 PM
Outlet in garage quit working Thirdeye Electrical 10 07-01-2007 11:32 PM




Top of Page | View New Posts