No Power - Electrical - DIY Chatroom Home Improvement Forum


Go Back   DIY Chatroom Home Improvement Forum > Home Improvement > Electrical

CLICK HERE AND JOIN OUR COMMUNITY TODAY...IT'S FREE!

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 07-31-2012, 04:40 AM   #1
Newbie
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 7
Rewards Points: 10
Default

No power


good morning to you all.

Sorry for mistake in my writing I'm French from Montreal Quebec.

Woke up middle of the night to go to bathroom
Notice light on the (men this is hard for me had to google to find what
The fan on top of the stove was call ) fan hood was out.

Check the breaker it was on switched it on and of,no luck.
Refergirator is on that circuit need milk for my cofee

Back to the kitchen I turn on one of the element on the stove and light on the
Hood and the refregirator were flickering.

Wath is going on.

Verry verry basic knowledge in electricity

I'm in and appartement building 2 unit and a hair salon downstairs
Witch in need to go trough to get acces to the main panel (breaker box is in the appartement)

It's a 100amp with 2 big fuse.

Last year one of the fuse was bad due to bad connection
Did it again a few times ,got fed up went and bought a box
And a 100 amp breaker but the owner never put it up

When ever that fuse use to blow I ended up on one phase
And lights were dim thought out the house witch is not the case
Now.

So must be another problem, no idea what it can be.

Will use and extension cord for now to give power to the fridge

It's 4.30 am can't do nothing for now.

Bare with me guys it took me 10 minutes to whrite this.

Thanks.

Advertisement

noresco is offline   Reply With Quote
Old 07-31-2012, 07:43 AM   #2
Newbie
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 7
Rewards Points: 10
Default

No power


Just woke up

Weard stuff going on,I notice that everything pluged in outlets
That are out of power would light up and off exactly every 11 second
Like and digital clock would display for 1 second and display again 11 second later.

Never eard of that before.

Advertisement

noresco is offline   Reply With Quote
Old 07-31-2012, 07:45 AM   #3
Electrical Contractor
 
jbfan's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Newnan GA
Posts: 5,964
Rewards Points: 2,324
Default

No power


Time to call the land lord and the power company!
__________________
Yes I am a Pirate, 200 years too late. "Jimmy Buffett"
jbfan is online now   Reply With Quote
Old 07-31-2012, 08:29 AM   #4
Newbie
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 7
Rewards Points: 10
Default

No power


I know but the land lord is off on vacation in Europe
And wouldn't do anything anyway,I bought a box and
100 amp breaker to replace that old box with the 2
Big fuse gave it to him and he never put it on

I still want to find out what's going on,I need that fix ASAP
If I do find out and fix it myself more knowledge
For me

By the way the dryer has not enough power to turn on
Just and humming sound.

So it could be that one of the fuse blew again ,so I end up on one phase again
Last time it happend all light in the house were dimmed
That is not the case now,I have full power to the rest of the house.
noresco is offline   Reply With Quote
Old 07-31-2012, 09:10 AM   #5
Master Electrician
 
Join Date: Mar 2010
Location: Toronto Ontario
Posts: 1,165
Rewards Points: 500
Default

No power


Your landlord legally has to fix it as soon as possible. If the salon is Working fine then its most likely the upstairs service that's messed up. There's many places you can report this to. You need an electrician there as soon as you can get one.
__________________
Sarcasm is my friend
I'm here to learn too, i do mostly commercial/industrial/new construction and this place is a great way to pick up tips on residential from some good electrical minds. Excuse the spelling, my phone has a mind of it's own.
andrew79 is offline   Reply With Quote
Old 07-31-2012, 10:50 AM   #6
Newbie
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 7
Rewards Points: 10
Default

No power


Went to local hardware store bought 2 100 amps fuse
Replace the old one,everything is back on as it should

My next question is how much would it cost me to
Replace the sub panel from the fuse one I have to
Breaker one,that is if everything goes well ,wire not to short ect...

Just to give me a general idea,are we talking 100.00 or more like
1000.00

At dubo electric a box and breaker goes for around 130.00

Thanks for taking the time to reply.
noresco is offline   Reply With Quote
Old 07-31-2012, 12:35 PM   #7
Master Electrician
 
Join Date: Mar 2010
Location: Toronto Ontario
Posts: 1,165
Rewards Points: 500
Default

No power


Well because its a sub panel it may not be too bad. Id say around 1000.
__________________
Sarcasm is my friend
I'm here to learn too, i do mostly commercial/industrial/new construction and this place is a great way to pick up tips on residential from some good electrical minds. Excuse the spelling, my phone has a mind of it's own.
andrew79 is offline   Reply With Quote
Old 07-31-2012, 01:10 PM   #8
" Euro " electrician
 
frenchelectrican's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: WI & France { in France for now }
Posts: 5,369
Rewards Points: 2,000
Default

No power


Quote:
Originally Posted by noresco View Post
Went to local hardware store bought 2 100 amps fuse
Replace the old one,everything is back on as it should

My next question is how much would it cost me to
Replace the sub panel from the fuse one I have to
Breaker one,that is if everything goes well ,wire not to short ect...

Just to give me a general idea,are we talking 100.00 or more like
1000.00

At dubo electric a box and breaker goes for around 130.00

Thanks for taking the time to reply.
Bonjour Noresco.,

La meilleure réponse est vous devrait faire l'électricien sortir et remplacer le panneau ceci est la façon la plus sûre de ceci faire.

Cependant., vous devriez parler à votre propriétaire d'abord avant que ne vous ceci rapporte autrement ce désordre à l'inspecteur ils diront quelque chose de ce désordre.

Que cela forcera le propriétaire de faire les réparations.

Et votre construction est tant commercal que l'appartement donc il a à faire par l'électricien il n'y a aucune autre voie autour.

The best answer is you should get the electrician to come out and replace the panel this is the safest way to do this.

However., you should talk to your landlord first before you do this otherwise report this mess to the inspector they will say something about this mess.

Which that will force the landlord to do the repairs.

And your building is both commercal and apartment so it have to be done by electrician there is no other way around.

Merci,
Marc
__________________
The answer will be based on NEC ( National Electrical code ) or CEC ( Cananda Electrical code ) or ECF ( Electrique Code France )
frenchelectrican is offline   Reply With Quote
The Following User Says Thank You to frenchelectrican For This Useful Post:
oh'mike (07-31-2012)
Old 07-31-2012, 01:21 PM   #9
JOATMON
 
ddawg16's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: S. California
Posts: 7,659
Rewards Points: 2,628
Default

No power


Oh, oui ... Montréal. Si tout cela échoue, descendre à Sainte-Catherine et boire quelques bières.
__________________
Even if you are on the right track, you will still get run over if you just sit there.

My 2-Story Addition Build in Progress Link ... My Garage Build Link and My Jeep Build Link
ddawg16 is online now   Reply With Quote
The Following User Says Thank You to ddawg16 For This Useful Post:
frenchelectrican (07-31-2012)
Old 07-31-2012, 01:36 PM   #10
" Euro " electrician
 
frenchelectrican's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: WI & France { in France for now }
Posts: 5,369
Rewards Points: 2,000
Default

No power


Quote:
Originally Posted by ddawg16 View Post
Oh, oui ... Montréal. Si tout cela échoue, descendre à Sainte-Catherine et boire quelques bières.
Donnez-moi un couple d'heures avant que je ne puisse boire la bière!

P.S.

N'oubliez pas que je suis dans la zone d'Heure de Paris

Merci.
Marc
__________________
The answer will be based on NEC ( National Electrical code ) or CEC ( Cananda Electrical code ) or ECF ( Electrique Code France )
frenchelectrican is offline   Reply With Quote
Old 07-31-2012, 01:43 PM   #11
JOATMON
 
ddawg16's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: S. California
Posts: 7,659
Rewards Points: 2,628
Default

No power


Quote:
Originally Posted by frenchelectrican View Post
Donnez-moi un couple d'heures avant que je ne puisse boire la bière!

P.S.

N'oubliez pas que je suis dans la zone d'Heure de Paris

Merci.
Marc

Vous n'avez pas de vin au déjeuner? Ils le font en Espagne. Je pensais que le vin français a bu toute la journée?
__________________
Even if you are on the right track, you will still get run over if you just sit there.

My 2-Story Addition Build in Progress Link ... My Garage Build Link and My Jeep Build Link
ddawg16 is online now   Reply With Quote
Old 07-31-2012, 02:05 PM   #12
Master Electrician
 
Join Date: Mar 2010
Location: Toronto Ontario
Posts: 1,165
Rewards Points: 500
Default

No power


I'm amazed I remember enough French from school that I actually halfways understood that. Well that and the fact we had three t.v channels and one was French as a kid
__________________
Sarcasm is my friend
I'm here to learn too, i do mostly commercial/industrial/new construction and this place is a great way to pick up tips on residential from some good electrical minds. Excuse the spelling, my phone has a mind of it's own.
andrew79 is offline   Reply With Quote
Old 07-31-2012, 05:53 PM   #13
Newbie
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 7
Rewards Points: 10
Default

No power


Of course I will ask an electrician to do it,he has to call
The electrical company so he can cut the seal on the
Meter.

Thank again guys for reply + you made me

Merci pour les conseils les boys.

Tu peut être sur que jva caller une coupe de bierre
Jva aller sur sainte-cat juste pour toé
Pis Avec la temperature qui fait icite y Von's ètre
Bonne en cris + en bonus Avec le soleil ya Dla pitoune
Pas a peut près.
noresco is offline   Reply With Quote
The Following 2 Users Say Thank You to noresco For This Useful Post:
frenchelectrican (07-31-2012), oh'mike (07-31-2012)
Old 07-31-2012, 11:57 PM   #14
" Euro " electrician
 
frenchelectrican's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: WI & France { in France for now }
Posts: 5,369
Rewards Points: 2,000
Default

No power


Quote:
Originally Posted by ddawg16 View Post
Vous n'avez pas de vin au déjeuner? Ils le font en Espagne. Je pensais que le vin français a bu toute la journée?
Nous faisons peut boire du vin mais un certain cas boit juste un café très serré pendant l'heure de déjeuner, mais pour un autre moment de la journée typiquement vin ou la bière dépendant ce qui se passe.

Le vin bon marché n'a pas n'importe quel mieux qu'une bière forte tous les deux le presque même niveau tout cela selon votre goût.


Merci,
Marc

Advertisement

__________________
The answer will be based on NEC ( National Electrical code ) or CEC ( Cananda Electrical code ) or ECF ( Electrique Code France )
frenchelectrican is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Event Production power distribution, I want to do it right. mattvivsound Electrical 0 07-13-2012 09:54 AM
Power strip hack salex Electrical 3 01-31-2012 07:10 AM
Outdoor Hot Tub / Overhead Power line issue scottwilliamson Electrical 3 02-12-2010 11:37 AM
Recurring Power Oddities - Regular Schedule DamienChaos Electrical 16 10-21-2009 08:45 PM
safe way to add extension to power cord sil Electrical 7 10-18-2007 10:58 PM




Top of Page | View New Posts