Go Back   DIY Chatroom Home Improvement Forum > Home Improvement > Electrical

CLICK HERE AND JOIN OUR COMMUNITY TODAY...IT'S FREE!

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 07-31-2006, 10:10 PM   #1
Member
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 41
Share |
Default

need a remote for whole house fan


Does any body know if a regular remote setup for a ceiling fan would work for a whole house fan.
I seen some remote setups that a person can add to a ceiling fan at home depot.
I just want to run wiring to the whole house fan and not have to worrie about wiring in a switch.

Thanks Doug

Doug Crf is offline   Reply With Quote
Old 08-01-2006, 04:21 AM   #2
Member
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 682
Default

need a remote for whole house fan


If the part of the switch that installs in the fan is rated for the proper hp then it sould work, but since this would not be an OEM setup you would have no warentee.

Another option is X-10 modules available at radio shack. (I am not endorcing one store this is just an example)

With these you install a recieving module in the attic and a transmitting module anywhere in the house that you want. Your electrical lines carry the signal.

jwhite is offline   Reply With Quote
Old 02-18-2007, 12:34 AM   #3
Newbie
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 6
Default

need a remote for whole house fan


The XXXX switches will work for this, I know this post is a little old but this is new technology...

Last edited by AtlanticWBConst.; 02-06-2008 at 06:25 AM. Reason: Advertising Information removed
tdavis is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Cape Cod Style House Attic/Crawl Space Insulation Help Danielg Insulation 24 05-21-2012 08:20 AM
replumbing an old house simonfrog Plumbing 7 01-30-2012 04:45 AM
200 Amp service really needed for a 830 sq ft house? overkill? alexz Electrical 7 11-16-2009 05:54 PM
Re-siding house jdig Building & Construction 5 04-10-2007 09:15 AM
Brick and block house footer question. ourzoo Building & Construction 2 07-01-2006 02:57 PM




Top of Page | View New Posts

Copyright © 2003-2014 Escalate Media. All Rights Reserved.