DIY Chatroom Home Improvement Forum

DIY Chatroom Home Improvement Forum (http://www.diychatroom.com/)
-   Electrical (http://www.diychatroom.com/f18/)
-   -   Lennox Furnace Model #: 90UGFA3-75-6 (http://www.diychatroom.com/f18/lennox-furnace-model-90ugfa3-75-6-a-85246/)

GauravJ 10-29-2010 06:52 PM

Lennox Furnace Model #: 90UGFA3-75-6
 
Lennox Elite Series Furnace is about 7 years old. Thermostat is programmed to turn the furnace on during the day to higher temperature before we get home. Today, came home and the house was very cold and the thermostat showed that the heat is on. But there was no air coming through the vents. Went down to furnace and looked for the flashing lights. 2 green lights were flashing at equal intervals (both together). I would say normal flashing. Ventor motor is not running at all. No sounds either. Checked the diagnostic sheet on the furnace, and according to it, furnace is operating normally

Took the covers off, preset the button and held it, Ventor motor turned on for a few seconds and then it turned off again. after multiple attempts, i as able to get the ventor motor to work. Soon after furnace started working and could feel warm air blowing through the vents.

Note: Furnace maintenance was done recently, Was told to replace the ventor motor as the technician said that it may go any time.

I have also replaced the batteries in the thermostat.

We recently purchased the house. Don't know what the problem is. I would appreciate if someone could guide me to diagnose the problem.

Thank you in advance.


All times are GMT -5. The time now is 02:37 AM.


Copyright 2003-2014 Escalate Media LP. All Rights Reserved