Go Back   DIY Chatroom Home Improvement Forum > Home Improvement > Electrical

CLICK HERE AND JOIN OUR COMMUNITY TODAY...IT'S FREE!

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 12-12-2011, 09:50 AM   #1
Newbie
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 1
Share |
Default

installation of elec junction box in old house


have an old house and it appears they installed sheet rock over a plaster ceiling. In doing so the wires in the middle of the ceiling come out from a hole and I can't see a junction box. I want to install a chandelier. Is it possible to do without making a huge mess?

TomMax is offline   Reply With Quote
Old 12-12-2011, 10:08 AM   #2
Retired from the grind
 
gregzoll's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: Midwest - Central Illinois
Posts: 13,842
Default

installation of elec junction box in old house


Yes. Use a roto-zip to cut through the lathe, dremal with a rotary cutter to make the hole.

__________________
Ren: Now listen, Cadet. I've got a job for you. See this button? Ren: Don't touch it! It's the History Eraser button, you fool! Stimpy: So what'll happen? Ren: That's just it. We don't know. Maybe something bad, maybe something good. I guess we'll never know, 'cause you're going to guard it. You won't touch it, will you?
gregzoll is offline   Reply With Quote
Old 12-12-2011, 05:31 PM   #3
Member
 
joed's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Welland, Ontario
Posts: 7,365
Default

installation of elec junction box in old house


PET peeve rant.

This is a lathe



The stuff you have in your wall is LATH.
__________________
Do not PM with questions that can be asked in a forum. I will not respond.
joed is offline   Reply With Quote
The Following User Says Thank You to joed For This Useful Post:
mickey cassiba (12-13-2011)
Old 12-12-2011, 07:34 PM   #4
Member
 
Join Date: Nov 2011
Location: Pa.
Posts: 110
Default

installation of elec junction box in old house


gave me a chuckle
pokey is offline   Reply With Quote
Old 12-12-2011, 08:24 PM   #5
Retired from the grind
 
gregzoll's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: Midwest - Central Illinois
Posts: 13,842
Default

installation of elec junction box in old house


Blame it on the iPhone joed. I posted while on break at work.
__________________
Ren: Now listen, Cadet. I've got a job for you. See this button? Ren: Don't touch it! It's the History Eraser button, you fool! Stimpy: So what'll happen? Ren: That's just it. We don't know. Maybe something bad, maybe something good. I guess we'll never know, 'cause you're going to guard it. You won't touch it, will you?
gregzoll is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Weird wiring in house fdmillion Electrical 13 06-14-2013 06:49 PM
Wiring Size Calculations for New Service CorinthWest Electrical 7 12-07-2010 11:36 AM
HVAC for c. 1956 House. What would YOU do? David911 HVAC 10 02-08-2010 05:58 PM
EXcessive moisture in house geema HVAC 5 09-10-2008 11:18 AM
Aluminum Soffit and Fascia Installation... MoparAutoworks Building & Construction 1 12-17-2006 07:46 AM




Top of Page | View New Posts

Copyright © 2003-2014 Escalate Media. All Rights Reserved.