Go Back   DIY Chatroom Home Improvement Forum > Home Improvement > Electrical

CLICK HERE AND JOIN OUR COMMUNITY TODAY...IT'S FREE!

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 12-31-2007, 10:22 AM   #1
Member
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 36
Rewards Points: 25
Default

Indoor wire vs outdoor wire


I need about 20 feet of wire for an outlet in the attic but have run out of wire. I do have plenty of outdoor wire (both 12/2 w/ground) that is left over from hooking up a porch fan. Is there any reason not to use this indoors?

Logic tells me that while I couldn't use the indoors outdoors I could use the outdoors indoors.

Potomac101

Potomac101 is offline   Reply With Quote
Old 12-31-2007, 10:30 AM   #2
Oldguy
 
Rehabber's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Calif (the left coast)
Posts: 498
Rewards Points: 250
Default

Indoor wire vs outdoor wire


The outdoor wire will work fine, it's just harder to work with (and more expensive)

__________________
If you think you can, or if you think you can't, you're probably right.

ASE certified master auto tech, Retired.
Rehabber is offline   Reply With Quote
Old 12-31-2007, 03:00 PM   #3
Electrician philosopher
 
Join Date: Aug 2007
Location: Lilburn, GA
Posts: 838
Rewards Points: 500
Default

Indoor wire vs outdoor wire


p,

Use the UF. A wire in your hand is less expensive than a wire at Home Depot.
Andy in ATL is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off





Top of Page | View New Posts

Copyright © 2003-2014 Escalate Media. All Rights Reserved.