Go Back   DIY Chatroom Home Improvement Forum > Home Improvement > Electrical

CLICK HERE AND JOIN OUR COMMUNITY TODAY...IT'S FREE!

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 07-03-2012, 10:48 AM   #1
Newbie
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 1
Share |
Default

How Wire Multiple Lights 4 Way Switch


So here is my setup:


- Panel into light # 1 then
- 3-way switch then
- 4-way switch then
- 3-way switch then

Works great but I want to add light # 2 and # 3 after light # 1 before the 3 way switch. Note I have 14/3 wire to each box.

When I tried it everything worked but the lights were dimmed (aka not as bright).

Any help would be appreciated. Attached is my diagram.
Attached Thumbnails
How Wire Multiple Lights 4 Way Switch-4way.gif  

NaJoe is offline   Reply With Quote
Old 07-03-2012, 11:48 AM   #2
Member
 
Join Date: Oct 2011
Location: Ohio
Posts: 2,546
Default

How Wire Multiple Lights 4 Way Switch


try this....I only put in one xtra light in diagram
Attached Thumbnails
How Wire Multiple Lights 4 Way Switch-4-way-switch-wiring-diagram-2.jpg  


Last edited by hammerlane; 07-04-2012 at 06:16 AM.
hammerlane is offline   Reply With Quote
Old 07-04-2012, 04:22 AM   #3
Member
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 83
Default

How Wire Multiple Lights 4 Way Switch


Like hammer said.

You show your light hooked in series. If you added a light, they would dim.

Hammer shows the lights in parallel.
jammin06 is offline   Reply With Quote
Old 07-04-2012, 06:24 AM   #4
Member
 
Join Date: Oct 2011
Location: Ohio
Posts: 2,546
Default

How Wire Multiple Lights 4 Way Switch


cleaned it up a little
Attached Thumbnails
How Wire Multiple Lights 4 Way Switch-4way.jpg  
hammerlane is offline   Reply With Quote
Old 07-04-2012, 07:41 AM   #5
Member
 
joed's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Welland, Ontario
Posts: 7,344
Default

How Wire Multiple Lights 4 Way Switch


You wired the lights in series. That is why they are dim.

This is what I think you are trying to describe.
__________________
Do not PM with questions that can be asked in a forum. I will not respond.
joed is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
How to rewire outlet controlled by light switch? BuckyGunts Electrical 30 04-20-2012 02:18 PM
Changing A Double Switch to a single pole switch and a dimmer switch loydbrahn Electrical 0 11-08-2011 11:00 PM
Single Switch with Two 3-ways to Control 2 Separate Sets of Lights? LowlyDIYer Electrical 2 10-19-2011 09:11 AM
2 lights from 1 switch, w/ no wire directly from light1 to light2 conradA Electrical 4 03-31-2010 10:25 AM
old wire, backfed switch question Jack A. Trades Electrical 6 07-03-2008 11:05 AM




Top of Page | View New Posts

Copyright © 2003-2014 Escalate Media. All Rights Reserved.