Go Back   DIY Chatroom Home Improvement Forum > Home Improvement > Electrical

CLICK HERE AND JOIN OUR COMMUNITY TODAY...IT'S FREE!

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 06-05-2012, 03:04 PM   #1
Member
 
Join Date: Oct 2009
Location: South TX outside San Antonio
Posts: 152
Share |
Default

ground wire and box pigtail same size?


Can I use a #12awg to ground my air conditioner j-box and connect it to the #10 wire that grounds my air conditioner? My AC has a #10 ground wire coming through the box, but the steel j-box that feeds it is not grounded. I want to bond the ground to the box at the ground screw that is provided. It's not a question of whether it needs it, (it does), it is whether I can drop down a wire size on the pigtail.

David

n175h is offline   Reply With Quote
Old 06-05-2012, 03:07 PM   #2
Licensed Electrician
 
k_buz's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: SE Wisconsin
Posts: 4,335
Default

ground wire and box pigtail same size?


Technically...no

__________________
__________________________________________________ ______________
Answers based on the National Electric Code. Always check local amendments.


k_buz is online now   Reply With Quote
Old 06-05-2012, 05:14 PM   #3
Lic Electrical Inspector
 
electures's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: The Great Police State of New Jersey
Posts: 1,562
Default

ground wire and box pigtail same size?


Has to be same size.
__________________
All responses based on the 2011 NEC.
If you live in New Jersey click here. All other states click here.
Please check with local, county and state officials as laws may vary.
Sizing motors here. Online motor calculator here. Online calculators here.
electures is offline   Reply With Quote
Old 06-05-2012, 05:26 PM   #4
Member
 
Join Date: Mar 2007
Location: Eighty Four, Pa.15330
Posts: 1,211
Default

ground wire and box pigtail same size?


You can't downsize the ground until over a 30 amp circuit.
bobelectric is online now   Reply With Quote
Old 06-05-2012, 11:42 PM   #5
Member
 
Join Date: Oct 2009
Location: South TX outside San Antonio
Posts: 152
Default

ground wire and box pigtail same size?


Thanks guys,

Same size it will be
n175h is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off





Top of Page | View New Posts

Copyright © 2003-2014 Escalate Media. All Rights Reserved.