Ground Wire - Electrical - DIY Chatroom Home Improvement Forum


Go Back   DIY Chatroom Home Improvement Forum > Home Improvement > Electrical

CLICK HERE AND JOIN OUR COMMUNITY TODAY...IT'S FREE!

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 06-25-2007, 10:36 PM   #1
Member
 
Join Date: Feb 2006
Location: portland, OR
Posts: 151
Rewards Points: 150
Default

ground wire


Hi there,

The question is, as I am using 12/2 and 12/3 wire and I'm using some metal junction boxes, does my ground pigtail to the box have to be 12 guage as well, or could I use a lighter wire?
Thanks

Advertisement

handifoot is offline   Reply With Quote
Old 06-25-2007, 10:38 PM   #2
Master Electrician
 
JohnJ0906's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Baltimore, MD
Posts: 332
Rewards Points: 250
Default

ground wire


12 gauge.

Advertisement

__________________
John from Baltimore
One Day at a Time
"Experience is what you get when you were expecting something else"
"The bitterness of low quality lingers long after the sweetness of low cost is forgotten"
JohnJ0906 is offline   Reply With Quote
Old 06-25-2007, 10:39 PM   #3
Licensed Pro
 
Join Date: Mar 2007
Location: SC
Posts: 1,545
Rewards Points: 1,000
Default

ground wire


It has to be 12ga.
HouseHelper is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
12v diff between ground and neutral at panel am9518 Electrical 7 02-25-2008 07:28 PM
Subpanel feeder questions Silhanek Electrical 4 03-22-2007 07:30 PM
Old house, new light fixture, too many wires Persephonee Electrical 3 01-15-2007 09:58 AM
Ground Wire Problem ScubaRaven Electrical 11 06-08-2006 03:32 PM




Top of Page | View New Posts