GFI Headache - Electrical - DIY Chatroom Home Improvement Forum


Go Back   DIY Chatroom Home Improvement Forum > Home Improvement > Electrical

CLICK HERE AND JOIN OUR COMMUNITY TODAY...IT'S FREE!

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 02-19-2011, 04:31 PM   #1
Newbie
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 1
Rewards Points: 10
Default

GFI Headache


New GFI (15 year old old quit working, assumed it wore out) New one resets for brief second then goes off. No indicator light

Advertisement

Mike the G. is offline   Reply With Quote
Old 02-19-2011, 04:36 PM   #2
Semi-Pro Electro-Geek
 
Join Date: Jul 2009
Location: Arizona, USA
Posts: 2,572
Rewards Points: 2,040
Default

GFI Headache


How is it connected? Does it have any downstream devices connected to the load terminals? If so, there may actually be a ground fault downstream that is tripping it. Alternatively, you may have the line connected to the load terminals, which will prevent the GFI from resetting (as a safety feature).

Advertisement

mpoulton is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Headache with 2 x 6 tongue and groove millie Flooring 9 04-04-2012 09:00 PM
Two Lights, Two Switches Headache darveaux Electrical 13 01-21-2011 12:47 PM
Doorbell headache! Getalinks Electrical 11 06-30-2010 10:22 AM
This header give me a headache FrankC Building & Construction 1 11-18-2009 07:36 AM
quarter round + door frame= headache fenceman Flooring 3 02-15-2009 03:28 PM




Top of Page | View New Posts