GFI Breaker Protect GFI Outlet - Electrical - DIY Chatroom Home Improvement Forum


Go Back   DIY Chatroom Home Improvement Forum > Home Improvement > Electrical

CLICK HERE AND JOIN OUR COMMUNITY TODAY...IT'S FREE!

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 05-29-2012, 01:16 PM   #1
Newbie
 
Join Date: May 2012
Posts: 4
Rewards Points: 10
Default

GFI breaker protect GFI outlet


Installed single GFI outlet for sprinklers, Is a GFI breaker required for that outlet ? Type 3r enclosure source for power on edge of back porch has existing 2 pole GFI 50a breaker for hot tub

Advertisement

graynavy is offline   Reply With Quote
Old 05-29-2012, 01:18 PM   #2
Retired from the grind
 
gregzoll's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: Midwest - Central Illinois
Posts: 14,423
Rewards Points: 2,508
Default

GFI breaker protect GFI outlet


You do not need both, only one. And also can not use the 50 amp for the hot tub, unless you have gotten rid of the tub, then you would have to make sure that you have two hots, a neutral and a ground, for a proper 120vac sub-panel.

Advertisement

__________________
Ren: Now listen, Cadet. I've got a job for you. See this button? Ren: Don't touch it! It's the History Eraser button, you fool! Stimpy: So what'll happen? Ren: That's just it. We don't know. Maybe something bad, maybe something good. I guess we'll never know, 'cause you're going to guard it. You won't touch it, will you?
gregzoll is offline   Reply With Quote
Old 05-29-2012, 01:19 PM   #3
Newbie
 
Join Date: May 2012
Posts: 4
Rewards Points: 10
Default

GFI breaker protect GFI outlet


i know NEC code has changed Alot, out of contact since 2006, no longer in trade as to physical limitations
graynavy is offline   Reply With Quote
Old 05-29-2012, 01:25 PM   #4
Newbie
 
Join Date: May 2012
Posts: 4
Rewards Points: 10
Default

GFI breaker protect GFI outlet


did not give full content as to enclosure, panel has two remaining slots for single breakers WILL NOT TRY TO PIGGY BACK !!!CIRCUITS----unable to locate EATON/CH breaker without GFI tail neutral

Last edited by graynavy; 05-29-2012 at 01:27 PM.
graynavy is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Outlet causes breaker to trip when something is plugged into it. yama450yfz Electrical 4 08-11-2011 07:42 AM
Outlet before light switch; Open Neutral? Fox Electrical 21 09-26-2010 09:38 PM
Circuit Breaker trips when I plug into an outlet Alex in Orlando Electrical 3 09-05-2010 02:04 AM
Just for fun Andy in ATL Electrical 56 10-20-2009 10:33 AM
Kitchen outlet breaker simma Electrical 3 02-28-2007 06:50 PM




Top of Page | View New Posts