Gfci Outlet - Electrical - DIY Chatroom Home Improvement Forum


Go Back   DIY Chatroom Home Improvement Forum > Home Improvement > Electrical

CLICK HERE AND JOIN OUR COMMUNITY TODAY...IT'S FREE!

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 03-02-2012, 10:10 AM   #1
Retired NYPD
 
Join Date: Jan 2012
Location: New jersey
Posts: 45
Rewards Points: 25
Default

Gfci outlet


Does the other outlet looped thru the gfci have to be a 20 amp. Outlet? This is on a kitchen countertop.

Advertisement

FrankLa is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2012, 10:14 AM   #2
Licensed Pro
 
Join Date: Mar 2007
Location: SC
Posts: 1,545
Rewards Points: 1,000
Default

Gfci outlet


Quote:
Originally Posted by FrankLa View Post
Does the other outlet looped thru the gfci have to be a 20 amp. Outlet? This is on a kitchen countertop.
Neither needs to be, they can both be 15A in the US.

Advertisement

__________________
"Life is hard. Life is harder when you're stupid." John Wayne
HouseHelper is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Bathroom GFCI Outlet trouble RyG1357 Electrical 3 08-20-2011 04:40 PM
Changing Two Gang Outlet to Three Gang Outlet vbullinger Electrical 9 01-10-2011 06:13 PM
Porch outlet, and livingroom on bathroom GFCI circuit? Is that uncommon? 211 Electrical 5 01-06-2011 03:13 PM
GFCI outlet failed in a rain storm, now has no power! Kaybee33 Electrical 5 12-28-2010 06:38 PM
Replacing outlet to new GFCI - Wall switch Protonix Electrical 13 04-09-2009 09:36 AM




Top of Page | View New Posts