Go Back   DIY Chatroom Home Improvement Forum > Home Improvement > Electrical

CLICK HERE AND JOIN OUR COMMUNITY TODAY...IT'S FREE!

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 03-13-2007, 03:09 AM   #1
Newbie
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 3
Share |
Default

Furance pressure switch is open


Hi,
I am having a problem with my Ruud Achiever 90 plus furance, after 41/2 years the pressure switch is open code 2 keeps happening. I've been told that it could be the wind direction, to many bends in the intake pipe, or to long of an intake pipe. but when the service people come out they have manually unstuck the pressure switch and then leave. I wonder why they don't replace it? They tell me that it is stuck because the above things. Is that true or should it be replaced? They have only charged me twice out of the 5 times, but now want to come out and do a bunch of testing. Can the problem be discovered if the code isn't flashing? Do I have to wait for the code to flash again for them to find the problem? For what possible reasons does it throw this code? Can anyone help?
Saber


Last edited by Saber; 03-13-2007 at 08:21 AM.
Saber is offline   Reply With Quote
Old 03-13-2007, 04:46 PM   #2
Member
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 221
Default

Furance pressure switch is open


if it's been working for 4 years, and you haven't modified anything, and it just stopped working, then chances are the switch is bad... i'm sure they'll change it if you pay them to...

elementx440 is offline   Reply With Quote
Old 03-13-2007, 09:02 PM   #3
scotch on the rocks
 
hvactech's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 56
Default

Furance pressure switch is open


there was a recall on some of the pressure switches, you should ask your local rheen/ruud wholeseller about it.
hvactech is offline   Reply With Quote
Old 03-16-2007, 10:38 PM   #4
Newbie
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 3
Default

Furance pressure switch is open


Thanks for all your help I will take what has been said and use that information to get my furance fixed! Thank You!
Saber
Saber is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Basic Switch wiring question; Dimmer to Toggle switch (Pictures included) inspectator Electrical 8 08-07-2007 01:19 AM
RUUD Gas Furnace Pressure Switch? erik11 HVAC 8 12-06-2006 11:39 PM
PAYNE Pressure switch error code 23 WRKPA HVAC 1 02-04-2006 06:37 AM
What engages pressure switch? dfferg HVAC 1 09-12-2005 10:27 PM




Top of Page | View New Posts

Copyright © 2003-2014 Escalate Media. All Rights Reserved.