Dusk/Dawn Problem - Electrical - DIY Chatroom Home Improvement Forum


Go Back   DIY Chatroom Home Improvement Forum > Home Improvement > Electrical

CLICK HERE AND JOIN OUR COMMUNITY TODAY...IT'S FREE!

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 01-26-2009, 10:04 PM   #1
Newbie
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 1
Rewards Points: 10
Default

Dusk/Dawn Problem


My 20yo dusk2dawn light went out several days ago. Replaced mercury vapor bulb in it....after turning on the switch it started to light but then went out....called D2D company....was told by a technician that it could be the ballast...bought a new unit with a sodium bulb...after doing the electric connection, the light came on for 4 or 5 nights....was on tonight when we left....when we came home it was out...light is on a 15ft pole in yard...electrical wire is buried under ground, approx 35-40ft from house...never had a problem with this set-up before. Any suggestions would be appreciated....at a total loss right now.

Advertisement

4billeboy is offline   Reply With Quote
Old 01-26-2009, 10:33 PM   #2
Home Remodeler
 
Join Date: Dec 2007
Location: Port Orchard, Wa
Posts: 238
Rewards Points: 154
Default

Dusk/Dawn Problem


Check all your connections and of course your breaker.

Advertisement

mikey48 is offline   Reply With Quote
Old 01-26-2009, 10:36 PM   #3
Member
 
Join Date: Dec 2008
Location: Southern Wisconsin
Posts: 171
Rewards Points: 150
Default

Dusk/Dawn Problem


Quote:
Originally Posted by 4billeboy View Post
My 20yo dusk2dawn light went out several days ago. Replaced mercury vapor bulb in it....after turning on the switch it started to light but then went out....called D2D company....was told by a technician that it could be the ballast...bought a new unit with a sodium bulb...after doing the electric connection, the light came on for 4 or 5 nights....was on tonight when we left....when we came home it was out...light is on a 15ft pole in yard...electrical wire is buried under ground, approx 35-40ft from house...never had a problem with this set-up before. Any suggestions would be appreciated....at a total loss right now.
For starters this is what I'd check:

1. Make sure breaker is not tripped
2. Make sure you have power to light
3. Check all electrical connections
4. Make sure photoswitch is plugged all the way in
Steelhead is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Neutral problem, not sure what to do now BataviaJim Electrical 37 01-03-2009 12:00 PM
Electrical "arcing" problem? morden5b Electrical 17 12-17-2008 07:10 PM
Stymied by window leakage problem. Matth3w General DIY Discussions 5 06-11-2008 07:26 PM
Post-Tension Slab Problem Advice/Help Mike McBride Building & Construction 2 01-09-2007 02:51 PM




Top of Page | View New Posts