Go Back   DIY Chatroom Home Improvement Forum > Home Improvement > Electrical

CLICK HERE AND JOIN OUR COMMUNITY TODAY...IT'S FREE!

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 04-17-2011, 02:11 PM   #1
Newbie
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 4
Share |
Default

Double 15 amp single pole


I need to free up a pole on my 200 amp panel. There are several 15 amp single pole breakers that feed bedroom plugs & lights. Is it possible to use a double 15 amp single pole breaker to free up a pole?

mmacnz is offline   Reply With Quote
Old 04-17-2011, 02:21 PM   #2
nap
You talking to me?
 
nap's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: sw mi
Posts: 5,407
Default

Double 15 amp single pole


don't know. What is the manufacture and model of the panel?

nap is offline   Reply With Quote
Old 04-17-2011, 02:58 PM   #3
Member
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 38
Default

Double 15 amp single pole


Model number and make of panel needed. Putting one of those breakers into your panel be impossible if not outright illegal.
kossuth is offline   Reply With Quote
Old 04-17-2011, 04:12 PM   #4
Newbie
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 4
Default

Double 15 amp single pole


Quote:
Originally Posted by nap View Post
don't know. What is the manufacture and model of the panel?

It's a Siemens - EQ Loadcenter
mmacnz is offline   Reply With Quote
Old 04-17-2011, 04:14 PM   #5
Newbie
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 4
Default

Double 15 amp single pole


Quote:
Originally Posted by kossuth View Post
Model number and make of panel needed. Putting one of those breakers into your panel be impossible if not outright illegal.
Siemens - EQ Loadcenter
mmacnz is offline   Reply With Quote
Old 04-17-2011, 04:53 PM   #6
nap
You talking to me?
 
nap's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: sw mi
Posts: 5,407
Default

Double 15 amp single pole


we need more than that. What is the exact model?
nap is offline   Reply With Quote
Old 04-17-2011, 09:11 PM   #7
" Euro " electrician
 
frenchelectrican's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: WI & France { in France for now }
Posts: 5,369
Default

Double 15 amp single pole


You have to understand why we ask for modél number of this load centré due we can able determed if this load centré is legit to take tandam or quad breakers.

The modél number is located either front cover or inside of the load centré tub it will be either on right or left side of it and get full model number we will go from there to determed if that is legit to use it or not.

Merci,
Marc

__________________
The answer will be based on NEC ( National Electrical code ) or CEC ( Cananda Electrical code ) or ECF ( Electrique Code France )
frenchelectrican is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Type nc single pole breakers to type na single pole Wiley Electrical 7 12-02-2010 10:33 PM
replacing single ceiling cylinder light with double ceiling cylinder light in kitchen Travlr234 Electrical 5 06-29-2009 08:14 AM
Adding a single pole switch to 3 way switch. adrien2 Electrical 6 05-28-2009 02:44 PM
single pole vs. double pole circuits DannoW Electrical 7 07-21-2008 09:20 AM
single vs. double breaker Neil_K Electrical 3 11-14-2004 11:02 PM




Top of Page | View New Posts

Copyright © 2003-2014 Escalate Media. All Rights Reserved.