Go Back   DIY Chatroom Home Improvement Forum > Home Improvement > Electrical

CLICK HERE AND JOIN OUR COMMUNITY TODAY...IT'S FREE!

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 10-26-2010, 05:09 PM   #1
Newbie
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 1
Share |
Default

Aerobic 30 amp


I am having an aerobic system installed and have to provide a 30amp 110 circut at the tank site to power the aeriator and the sump pump. Would 12/2 work or do I need 10/2?

smilner01 is offline   Reply With Quote
Old 10-26-2010, 05:11 PM   #2
Member
 
joed's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Welland, Ontario
Posts: 7,540
Default

Aerobic 30 amp


You need 10/2. Possibly you need 8/2 if the distance is great.

__________________
Do not PM with questions that can be asked in a forum. I will not respond.
joed is online now   Reply With Quote
Old 10-27-2010, 01:12 AM   #3
Electrical Contractor
 
kbsparky's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Delmarva
Posts: 3,368
Default

Aerobic 30 amp


Since there are motors involved, the wire size may be determined by 240.4(G) instead of 240.4(D) depending on how the equipment is labeled.

Does the equipment have a nameplate? What exactly is stated on such nameplate? How did you determine that you need a "30 Amp" circuit?
__________________
-KB

Life is uncertain -- eat dessert first!!
kbsparky is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Hydrogen peroxide water treatment AaronF Plumbing 37 03-07-2010 07:28 PM
Tapping into an aerobic system ebrooks Plumbing 2 06-23-2008 09:15 AM




Top of Page | View New Posts

Copyright © 2003-2014 Escalate Media. All Rights Reserved.