Adding New GFI Circuit To Existing Sub Panel. - Electrical - DIY Chatroom Home Improvement Forum


Go Back   DIY Chatroom Home Improvement Forum > Home Improvement > Electrical

CLICK HERE AND JOIN OUR COMMUNITY TODAY...IT'S FREE!

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 10-12-2012, 05:50 PM   #1
Newbie
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 2
Rewards Points: 10
Default

Adding new GFI circuit to existing sub panel.


Existing 100A sub panel is fed by three #4's in metal conduit. I presume the conduit is acting as the ground. I want to add two circuits that will need GFI protection:
1) Is the sub panel correctly grounded as is? -- (the existing feeds are hard piped also).
2) New circuits will be Romex and not in conduit. Do I need to add a grounding bar to the box for the GFI's or can their grounds share the neutral bar?

Advertisement

spudgun is offline   Reply With Quote
Old 10-12-2012, 06:00 PM   #2
Member
 
Join Date: Nov 2011
Location: Hartfield VA
Posts: 27,751
Rewards Points: 618
Default

Adding new GFI circuit to existing sub panel.


Might want to post a picture of the panel with the cover removed for better ansewers.

Advertisement

joecaption is online now   Reply With Quote
Old 10-12-2012, 06:08 PM   #3
Licensed electrician
 
Join Date: Sep 2007
Location: Maryland
Posts: 8,011
Rewards Points: 2,820
Default

Adding new GFI circuit to existing sub panel.


Neutrals and grounds cannot share the same bar in a subpanel.
__________________
Answers based on the National Electrical Code. Local amendments may apply. Check with your local building officials.
Jim Port is online now   Reply With Quote
Old 10-12-2012, 06:22 PM   #4
Newbie
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 2
Rewards Points: 10
Default

Adding new GFI circuit to existing sub panel.


Not sharing the same bar in a sub panel makes sense. Given that the box is grounded, when I add a second bar is it bonded (screwed) to the box like the neutral bar, or is it somehow isolated?
spudgun is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Circuit Breaker Panel Height? helpless handyman Electrical 25 02-24-2014 04:06 PM
Adding Light to Existing Circuit NEWJACK Electrical 2 05-11-2012 01:09 PM
Helping adding a light to an existing 3 way circuit. McSooner Electrical 4 12-03-2010 10:54 AM
adding a new circuit breaker panel Lana65 Electrical 0 09-23-2010 05:39 PM
Multiple Panel Question theatretch85 Electrical 5 12-12-2009 06:26 AM




Top of Page | View New Posts