20 Amp Outlet - Electrical - Page 4 - DIY Chatroom Home Improvement Forum


Go Back   DIY Chatroom Home Improvement Forum > Home Improvement > Electrical

CLICK HERE AND JOIN OUR COMMUNITY TODAY...IT'S FREE!

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 03-09-2013, 03:55 AM   #46
Member
 
Join Date: Dec 2011
Location: Michigan
Posts: 843
Rewards Points: 500
Default

20 amp outlet


Quote:
Originally Posted by gregzoll View Post
I thought that up your way, code was as long as the two coat hangers did not touch, everything was fine. Now you and i both know that is a joke, due to the fact that the U.P. varies on what you may find up there on premise, and what the county states as okay.
We use garden hose to run propane, the dollar store green hose!

Advertisement

Hardway is offline   Reply With Quote
Old 03-09-2013, 03:57 AM   #47
Member
 
Join Date: Dec 2011
Location: Michigan
Posts: 843
Rewards Points: 500
Default

20 amp outlet


Because we know the code is just a reference point.
Hardway is offline   Reply With Quote
Old 03-09-2013, 04:16 AM   #48
Retired from the grind
 
gregzoll's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: Midwest - Central Illinois
Posts: 14,423
Rewards Points: 2,508
Default

20 amp outlet


Quote:
Originally Posted by Hardway View Post
Wrong state, it would be the Lions game!
I did not think that they allowed the Lions to be broadcast up in the U.P., but only on Thanksgiving. It was bad enough last year, when we were heading up to Land O'Lakes, Wi, that the wife made me turn on the Turkey Bowl on XM, since she could not watch it with her father that afternoon.

We still made it up there by 6 pm for Dinner.
__________________
Ren: Now listen, Cadet. I've got a job for you. See this button? Ren: Don't touch it! It's the History Eraser button, you fool! Stimpy: So what'll happen? Ren: That's just it. We don't know. Maybe something bad, maybe something good. I guess we'll never know, 'cause you're going to guard it. You won't touch it, will you?
gregzoll is offline   Reply With Quote
Old 03-09-2013, 10:22 AM   #49
Member
 
Join Date: Dec 2011
Location: Michigan
Posts: 843
Rewards Points: 500
Default

20 amp outlet


Quote:
Originally Posted by gregzoll View Post
I did not think that they allowed the Lions to be broadcast up in the U.P., but only on Thanksgiving. It was bad enough last year, when we were heading up to Land O'Lakes, Wi, that the wife made me turn on the Turkey Bowl on XM, since she could not watch it with her father that afternoon.

We still made it up there by 6 pm for Dinner.
Northern lower 4 hours away, UP tooooooooooo far!
Hardway is offline   Reply With Quote
Old 03-09-2013, 05:08 PM   #50
Wire Chewer
 
Red Squirrel's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Ontario, Canada
Posts: 3,221
Rewards Points: 2,020
Default

20 amp outlet


I'd just run two separate circuits for piece of mind, not that much more work. If breaker space is an issue, just run two lines and pig tail to the same breaker, at least you can change it later if it becomes an issue. I have a couple circuits I did like that in my house since my panel is full. One of these days, I'm going to change it. It's not really dangerous, since if it gets overloaded the breaker will do it's job and trip.

Advertisement

Red Squirrel is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Outdoor Outlet seansy59 Electrical 3 03-09-2012 04:50 PM
Swithced Outlet to Ceiling Light/Fan Troubles adamiano86 Electrical 7 01-29-2012 10:36 PM
Switched outlet series Overkll Electrical 4 12-07-2010 08:38 AM
Outlet before light switch; Open Neutral? Fox Electrical 21 09-26-2010 09:38 PM
Help Help richie02 Electrical 7 06-17-2008 09:42 AM




Top of Page | View New Posts