Go Back   DIY Chatroom Home Improvement Forum > Home Improvement > Electrical

CLICK HERE AND JOIN OUR COMMUNITY TODAY...IT'S FREE!

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 09-03-2012, 08:11 AM   #1
Member
 
Join Date: Mar 2012
Location: far sw sub chicago
Posts: 3,502
Share |
Default

2 romex in 1 clamp ?


can i run 2 romex lines inside one clamp ? just wondering.

Fix'n it is offline   Reply With Quote
Old 09-03-2012, 08:59 AM   #2
Retired from the grind
 
gregzoll's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: Midwest - Central Illinois
Posts: 13,867
Default

2 romex in 1 clamp ?


Look at the packaging. What does it state?

__________________
Ren: Now listen, Cadet. I've got a job for you. See this button? Ren: Don't touch it! It's the History Eraser button, you fool! Stimpy: So what'll happen? Ren: That's just it. We don't know. Maybe something bad, maybe something good. I guess we'll never know, 'cause you're going to guard it. You won't touch it, will you?
gregzoll is offline   Reply With Quote
Old 09-03-2012, 09:06 AM   #3
Member
 
Join Date: Mar 2012
Location: far sw sub chicago
Posts: 3,502
Default

2 romex in 1 clamp ?


package is gone. so is most of the wire
Fix'n it is offline   Reply With Quote
Old 09-03-2012, 09:07 AM   #4
Licensed Electrical Cont.
 
Speedy Petey's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: NY State
Posts: 6,782
Default

2 romex in 1 clamp ?


Pretty much any newer NM connector can take two, sometimes even three cables. The package or web site will tell you the combinations of cables it will accept.
__________________
Sometimes I feel like if I answer any more questions it is like someone trying to climb over a fence to jump off a bridge and me giving them a boost.
Answers based on the 2008 & 2011 NEC. If you're on the '14 already I feel sorry for you.
Speedy Petey is offline   Reply With Quote
Old 09-03-2012, 09:07 AM   #5
Licensed Electrical Cont.
 
Speedy Petey's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: NY State
Posts: 6,782
Default

2 romex in 1 clamp ?


If you are talking about 12/2 or 14/2 cables the answer is basically yes.
__________________
Sometimes I feel like if I answer any more questions it is like someone trying to climb over a fence to jump off a bridge and me giving them a boost.
Answers based on the 2008 & 2011 NEC. If you're on the '14 already I feel sorry for you.
Speedy Petey is offline   Reply With Quote
Old 09-03-2012, 09:29 AM   #6
Member
 
Join Date: Mar 2012
Location: far sw sub chicago
Posts: 3,502
Default

2 romex in 1 clamp ?


yeah, 14/2 & 14/3. i know they will fit. but i thought it wasn't acceptable practice. thats why i asked.

are there any issues with doing it like this ? like harder to work with the wires, or something ...
Fix'n it is offline   Reply With Quote
Old 09-03-2012, 10:15 AM   #7
Licensed Electrical Cont.
 
Speedy Petey's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: NY State
Posts: 6,782
Default

2 romex in 1 clamp ?


Nope. No problem.

__________________
Sometimes I feel like if I answer any more questions it is like someone trying to climb over a fence to jump off a bridge and me giving them a boost.
Answers based on the 2008 & 2011 NEC. If you're on the '14 already I feel sorry for you.
Speedy Petey is offline   Reply With Quote
The Following 2 Users Say Thank You to Speedy Petey For This Useful Post:
Fix'n it (09-03-2012), stickboy1375 (09-03-2012)
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Identify age of old Romex - also funny ground Leah Frances Electrical 9 02-06-2012 12:07 AM
How to build a romex spinner jimmy21 Electrical 17 02-06-2012 12:01 AM
how many wires through each Romex clamp? Tra Electrical 1 10-04-2010 12:23 PM
romex clamped against bx knockout in old box kbm774 Electrical 11 08-16-2010 01:53 PM
Is metallic ceiling box OK for Romex? KE2KB Electrical 6 12-04-2009 12:03 PM




Top of Page | View New Posts

Copyright © 2003-2014 Escalate Media. All Rights Reserved.