12v Garden Lighting System Problem - Electrical - DIY Chatroom Home Improvement Forum


Go Back   DIY Chatroom Home Improvement Forum > Home Improvement > Electrical

CLICK HERE AND JOIN OUR COMMUNITY TODAY...IT'S FREE!

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 06-26-2010, 12:52 PM   #1
Member
 
sktn77a's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: Chapel Hill, NC
Posts: 260
Rewards Points: 250
Default

12v garden lighting system problem


I have a Malibu garden lighting system that was "professionally" installed in Dec 2009. The floodlight at the end of the wiring circuit has stopped working. The light works fine when I connect it directly to the transformer, so I don't think it's the light. I get between 10 and 11 volts at the end of the wiring (so I think the light should work) and all of the other lights on the circuit work fine.

Any ideas?

Keith

(Oh, in case your wondering, the "professionals" no longer return calls.)

Advertisement

sktn77a is offline   Reply With Quote
Old 06-26-2010, 08:25 PM   #2
Member
 
Join Date: Nov 2007
Location: Nashua, NH, USA
Posts: 6,977
Rewards Points: 2,050
Default

12v garden lighting system problem


How many volts do you get when you connect both the voltmeter and the light to tne end of the wiring at the same time?

Does the light in question work if you connect it into the wiring at the second to last light location?

Advertisement

__________________
Forget super sized fries. The Washington Redskins could promote healthy eating with First Lady Obama by choosing a (red skinned) turnip for a mascot.
AllanJ is offline   Reply With Quote
Old 06-26-2010, 09:47 PM   #3
Member
 
sktn77a's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: Chapel Hill, NC
Posts: 260
Rewards Points: 250
Default

12v garden lighting system problem


Quote:
Originally Posted by AllanJ View Post
How many volts do you get when you connect both the voltmeter and the light to tne end of the wiring at the same time?
I recall it was about the same.

Quote:
Originally Posted by AllanJ View Post
Does the light in question work if you connect it into the wiring at the second to last light location?
Didn't try that - as the light worked when it was connected to the transformer, and worked fine before, I figured it was OK (?)
sktn77a is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
new system install.....questions firedogut HVAC 4 10-04-2009 08:10 PM
Problem with septic drain field Patriot_RAM Plumbing 7 04-21-2009 03:55 PM
Problem with fan coil unit/hydronic system. flood1911 HVAC 2 09-05-2008 05:57 PM
Outdoor Lighting Hookup Problem kennykenny Electrical 4 08-31-2008 06:42 PM




Top of Page | View New Posts