Go Back   DIY Chatroom Home Improvement Forum > Home Improvement > HVAC

CLICK HERE AND JOIN OUR COMMUNITY TODAY...IT'S FREE!

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 12-08-2010, 10:45 PM   #1
Newbie
 
Join Date: Dec 2010
Location: Central Ohio
Posts: 7
Share |
Default

What t-stat to use


I have a GMVC950905DXAB 95%, 2 stage, 90 K Btu gas. (It has comfortnet logic) a GSZ130421 heat pump ( no Comfortnet).

What T-stat would be easyist / best to install. my installer is not famillar (SP?) with this system.
Please help. Furnace is in running with old Honneywell T-stat and cycling every 5 min.

Thanks-P


PB Chumdog is offline   Reply With Quote
Old 12-09-2010, 03:11 AM   #2
Member
 
hvaclover's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Suburbs of Detroit Mi
Posts: 3,704
Default

What t-stat to use


incrae the antipator to run longer.

__________________
Just slow, not stupid.
hvaclover is offline   Reply With Quote
Old 12-09-2010, 03:51 AM   #3
An old Tradesmen
 
Join Date: Oct 2008
Location: PA
Posts: 25,032
Default

What t-stat to use


The Honeywell IAQ thermostat (YTH9421) cal control your heat pump and both stages of your gas furnace.
beenthere is offline   Reply With Quote
The Following User Says Thank You to beenthere For This Useful Post:
PB Chumdog (12-09-2010)
Old 12-10-2010, 07:26 PM   #4
Newbie
 
Join Date: Dec 2010
Location: Central Ohio
Posts: 7
Default

What t-stat to use


Im programming my IAQ 9421C1010, step 0176. Dose the O/B terminal control heating or cooling?

If you have any other tips to share in the best set up for this T-stat I would like to here them.

Thanks
PB Chumdog is offline   Reply With Quote
Old 12-11-2010, 09:50 AM   #5
AKA HVACTECHFW
 
Join Date: Nov 2010
Location: NE Indiana
Posts: 2,318
Blog Entries: 1
Default

What t-stat to use


Quote:
Originally Posted by PB Chumdog View Post
Im programming my IAQ 9421C1010, step 0176. Dose the O/B terminal control heating or cooling?

If you have any other tips to share in the best set up for this T-stat I would like to here them.

Thanks
o controls cooling. it is put in the top left of the control panel in W1/O terminal
__________________
IT IS WHAT IT IS
hvactech126 is online now   Reply With Quote
The Following User Says Thank You to hvactech126 For This Useful Post:
PB Chumdog (12-14-2010)
Old 12-12-2010, 07:04 AM   #6
An old Tradesmen
 
Join Date: Oct 2008
Location: PA
Posts: 25,032
Default

What t-stat to use


Connect the IAQ to be able to slow the blower in cooling mode if the in door humidity is high.
beenthere is offline   Reply With Quote
The Following User Says Thank You to beenthere For This Useful Post:
PB Chumdog (12-14-2010)
Old 12-18-2010, 08:23 AM   #7
Newbie
 
Join Date: Dec 2010
Location: Central Ohio
Posts: 7
Default

What t-stat to use


Okay, the Heat pump is now wired in I've been using the gas furnace for heat.
(I set the cut off temp at 60* to get the furnace to run without calling for the HP.)

It has been cold here for the last 2 weeks, 10~25*

I reset the cut off to 15* to test the heat pump and get no responce from the heat pump. Ive got good voltages at the HP 28v on OR & R to BL. 240V @ contactor.

1) Is the HP locked out do to sitting for a week without power?

2) What should I check/change to get to it to run?

3) Should the TXV valve bulb be mounted inside the coil box or outside ?
(installer has it inside on suction tube. Instructions say outside at
4 or 8 o'clock position and insulate)

I can add wiring daigrams if needed.

Thanks in advance.
PB Chumdog is offline   Reply With Quote
Old 12-18-2010, 12:15 PM   #8
An old Tradesmen
 
Join Date: Oct 2008
Location: PA
Posts: 25,032
Default

What t-stat to use


You shouldn't have voltage to or at the heat pump. And you need voltage to the Y at the heat pump.

beenthere is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
T stat with 2 wires on 240? OffRoadAudio Electrical 6 12-13-2011 06:52 PM
Replacement Thermostat Problem! Confuserated HVAC 8 03-26-2010 08:17 AM
LUX digital stat Trane XE80 intermittant problem rossl56 HVAC 6 12-26-2008 05:53 AM
Which Stat for New Carrier 58 MV Chemist1961 HVAC 10 12-21-2008 06:35 PM
ritetemp programmable stat miked18 HVAC 9 12-17-2007 06:20 PM




Top of Page | View New Posts

Copyright © 2003-2014 Escalate Media. All Rights Reserved.