Go Back   DIY Chatroom Home Improvement Forum > Home Improvement > HVAC

CLICK HERE AND JOIN OUR COMMUNITY TODAY...IT'S FREE!

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 07-04-2012, 01:50 PM   #1
Newbie
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 2
Rewards Points: 0
Share |
Default

Weathermaker 9200 Blower Motor Not Working


Carrier Model 58MXA080-16 blower motor not turning on.
After initiating the Component test sequence by shorting the "test" and "C" terminals, the test starts with the inducer motor running (OK), then the igniter (OK), but the next sequence for the blower motor does not work. I tested the black terminal to common for voltage and no voltage.

Can anyone help with next step of t-shooting.

Steve (Littlefoot)

littlefoot is offline   Reply With Quote
Old 07-04-2012, 02:27 PM   #2
Member
 
biggles's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Long Island
Posts: 3,630
Rewards Points: 0
Default

Weathermaker 9200 Blower Motor Not Working


what do you get when you put the stat to FAN/ON no cooling....if nothing remove the stat off the subbase...jump direct R to G that should be diret supply ait fan hi speed....if nothing happen the board in the furnace might be the problem....do the same jump on R to G on the board in the furnace stat still of subbase...

biggles is offline   Reply With Quote
The Following User Says Thank You to biggles For This Useful Post:
littlefoot (07-06-2012)
Old 07-05-2012, 01:11 AM   #3
Newbie
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 2
Rewards Points: 0
Default

Weathermaker 9200 Blower Motor Not Working


Jumping R to G seems to energize a relay, but I am not sure what relay it is, and the blower motor does not run. I am back to troubleshooting and will need to check the voltage to the motor.

Update:
Getting there...No voltage present on the output terminals from board when calling for cooling or heating. Applied 120V to the motor lead (black-high speed)directly and fan is running. Turned the thermostat to cool and all systems are functional. Does this mean for certain that the board is bad?

Last edited by littlefoot; 07-16-2012 at 12:22 PM. Reason: Updated
littlefoot is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Carrier Weathermaker 9200 error code 31 Espo HVAC 2 03-17-2012 01:45 PM
Carrier Weathermaker 9200 Codes 34/14 have ignition Hawxter HVAC 9 12-31-2011 03:02 PM
weathermaker 9200 not burning tybarr HVAC 1 04-22-2011 08:37 PM
HELP! Carrier Weathermaker Infinity Not Working! MaxPierre HVAC 27 01-19-2009 06:30 PM
RUUD furnace not working blower runs ddeatrick99@hotmail.com HVAC 2 01-16-2008 09:55 PM




Top of Page | View New Posts

Copyright © 2003-2014 Escalate Media. All Rights Reserved.