Variable Speed Blower - HVAC - DIY Chatroom Home Improvement Forum


Go Back   DIY Chatroom Home Improvement Forum > Home Improvement > HVAC

CLICK HERE AND JOIN OUR COMMUNITY TODAY...IT'S FREE!

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 01-02-2008, 01:53 PM   #1
Newbie
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 23
Rewards Points: 10
Default

Variable Speed Blower


if im buying a 90,000 btu furnace which has a viariable speed blower which runs between 3 and 5 tons and 1200 and 2000 cfm. when designing ductwork would i have to sixe the ducts to the maximun cfm of the furnace i suppose correct. you guys might think is a dumb question i just want to be make sure

Advertisement

qnzkrew is offline   Reply With Quote
Old 01-02-2008, 10:40 PM   #2
30 year tech
 
hvac122's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: Lincoln, Nebraska
Posts: 427
Rewards Points: 250
Default

Variable Speed Blower


You would size the duct for the CFM needed to cool your house and then set the blower to that CFM.

Advertisement

hvac122 is online now   Reply With Quote
Old 01-03-2008, 07:14 AM   #3
Newbie
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 23
Rewards Points: 10
Default

Variable Speed Blower


got it thanks hvac i just wanted to clarify that
qnzkrew is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Are variable speed HVAC units worth the $$$? Jemo HVAC 9 05-07-2011 05:10 PM
Heat comes on but blower never does aczer HVAC 12 02-13-2011 07:57 AM
Orbital Sander - Variable Speed handy man88 Tools 6 11-27-2007 09:33 PM
Heat Pump blower speed? ktkelly HVAC 1 07-18-2007 11:01 PM
variable speed motor for hvac Unregistered HVAC 2 01-14-2005 12:58 PM




Top of Page | View New Posts