Forums | Home Repair | Home Improvement | Painting | Interior Decorating | Remodeling | Landscaping


Go Back   DIY Chatroom Home Improvement Forum > Home Improvement > HVAC

CLICK HERE AND JOIN OUR COMMUNITY TODAY...IT'S FREE!

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 02-21-2013, 07:58 AM   #1
Newbie
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 2
Share |
Default

Trane thermostat to hunter thermostat


I am changing from the original trane thermostat to a hunter 44132. Using the wiring diagram provided, I have too many wires. I have:
r=red
t=brown
o=orange
g=light green
y=yellow
x2=black
w=white
u=dark green.

Can anyone provide any assistance? I thought programmable would be great, guess I was wrong.

Thanks, Tommy
tommy32539 is offline   Reply With Quote
Old 02-21-2013, 09:54 AM   #2
Member
 
Houston204's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Texas
Posts: 585
Default

Trane thermostat to hunter thermostat


r=red = Rc and RH
t=brown = tape off
o=orange = O
g=light green = G
y=yellow = Y
x2=black = tape off
w=white = Aux/E
u=dark green = tape off
B = was a blue wire here? = C

You must also configure the new stat for heat pump operation with aux heat.
Setback temperature settings are not recommended in heat mode since the stat will bring on the expensive Aux heat to catch up.




Houston204 is offline   Reply With Quote
The Following 2 Users Say Thank You to Houston204 For This Useful Post:
jagans (02-21-2013), tommy32539 (02-21-2013)
Old 02-21-2013, 10:13 AM   #3
Newbie
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 2
Default

Trane thermostat to hunter thermostat


I really appreciate this. I will try it this evening.
tommy32539 is offline   Reply With Quote
Old 02-21-2013, 10:43 AM   #4
Roofmaster
 
Join Date: Oct 2012
Location: Maryland
Posts: 3,406
Default

Trane thermostat to hunter thermostat


Houston, you've Solved a Problem.
__________________
" A lot of men build things, and a lot of things fall down "

jagans is offline   Reply With Quote
Old 02-21-2013, 12:43 PM   #5
HVAC Tech/Owner
 
Join Date: Nov 2010
Location: VA
Posts: 403
Default

Trane thermostat to hunter thermostat


Quote:
Originally Posted by jagans View Post
Houston, you've Solved a Problem.
Absolutely solved the immediate problem...however...A hunter thermostat? Might as well put an on/off switch on the wall.

Especially with a heatpump.
Technow is online now   Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Technow For This Useful Post:
hvactech126 (02-21-2013)
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Trane Thermostat replacement Maursce HVAC 14 11-09-2012 09:39 PM
New Trane Heat Pump Thermostat cory_booth HVAC 0 08-30-2012 08:44 AM
Trane Thermostat Replacement roadbiker255 HVAC 7 07-24-2012 01:29 PM
Wiring on Hunter Analog Thermostat woomama HVAC 16 03-22-2010 01:52 PM
Upgraded to new Hunter model 44860 thermostat and now no emergency heat hlmaint HVAC 0 01-08-2010 01:17 PM




Top of Page | View New Posts

Copyright © 2003-2014 Escalate Media. All Rights Reserved.