Go Back   DIY Chatroom Home Improvement Forum > Home Improvement > HVAC

CLICK HERE AND JOIN OUR COMMUNITY TODAY...IT'S FREE!

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 04-20-2008, 07:05 PM   #1
Newbie
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 2
Rewards Points: 0
Share |
Default

Thermostat Wiring Help Please


Hi, I installed a new Hunter programmable thermostat # 44860. The heater is working fine, but the AC wont kick on. I have a 5 wire system. Please look at the attached photo and tell me what I'm doing wrong.
Attached Thumbnails
Thermostat Wiring Help Please-help.jpg  

OHIO is offline   Reply With Quote
Old 04-20-2008, 07:36 PM   #2
Electrician
 
Join Date: Aug 2007
Location: Connecticut, Litchfield
Posts: 2,015
Rewards Points: 0
Default

Thermostat Wiring Help Please


Looks like you need to jump out Rc and Rh, at the t-stat, but read the directions.

chris75 is offline   Reply With Quote
Old 04-21-2008, 12:56 PM   #3
Newbie
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 2
Rewards Points: 0
Default

Thermostat Wiring Help Please


You were correct, it needed a jumper (dispite what the instruction manual says "on five wire system remove jumper"). Thank you for your help.
OHIO is offline   Reply With Quote
Old 04-21-2008, 05:05 PM   #4
Electrician
 
Join Date: Aug 2007
Location: Connecticut, Litchfield
Posts: 2,015
Rewards Points: 0
Default

Thermostat Wiring Help Please


Quote:
Originally Posted by OHIO View Post
You were correct, it needed a jumper (dispite what the instruction manual says "on five wire system remove jumper"). Thank you for your help.
The only time you would remove that jumper is if you had two transformers, one for heat one for cool... glad it worked out.
chris75 is offline   Reply With Quote
Old 06-01-2008, 08:31 AM   #5
Newbie
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 1
Rewards Points: 0
Default

Thermostat Wiring Help Please


Greetings!

I have bought 3 of the Hunter Programmable thermostats model 44860. I am not clear on the refresh function. Based on the manual, I should be able to program the refresh mode during specified hours. This does not seem to work. The refresh mode only works when selection is made on the fan icon. Do you have any information or how to program the refresh modes other that what is in the manual. Clearly the manual doses not give all the detail.

Otherwise it work great!

Sincerely,
tedlaw2
tedlaw2 is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Honeywell Thermostat Wiring Differences DavidHwang HVAC 16 01-28-2012 02:11 PM
Thermostat Wiring?? sams7267 HVAC 1 11-19-2007 07:46 PM
Wiring a Noma Programable Thermostat 111jag General DIY Discussions 1 10-14-2007 10:13 PM
Thermostat Wiring Problem crazy woman HVAC 2 08-15-2006 09:22 AM




Top of Page | View New Posts

Copyright © 2003-2014 Escalate Media. All Rights Reserved.