Go Back   DIY Chatroom Home Improvement Forum > Home Improvement > HVAC

CLICK HERE AND JOIN OUR COMMUNITY TODAY...IT'S FREE!

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 11-12-2011, 06:43 AM   #1
Newbie
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 2
Share |
Default

"Rheem Classic 90" Safety feature shutting off


Yesterday, I unclogged the furnace condensation line and trap, and removed moisture from our furnace. Now when I power on the furnace, everything seems fine. The fan comes on, the igniter lights blue flames to all burners, they stay lit for 5 seconds, than it stops sending gas, and flames are out. It cycles through that process, but never stays lit.

I think I have done all I can, any other advice out there. Thanks

jleobiii is offline   Reply With Quote
Old 11-12-2011, 07:16 AM   #2
Member
 
Join Date: May 2008
Location: Near Philly
Posts: 1,986
Default

"Rheem Classic 90" Safety feature shutting off


Could be a dirty flame sensor.
Google clean flame furnace sensor on here and/or youtube. There's videos on how to do it. Look at several as your's may not be the same as the first video.

bob22 is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Homeowners And Safety. Roofmaster417 Roofing/Siding 0 05-03-2011 11:41 PM




Top of Page | View New Posts

Copyright © 2003-2014 Escalate Media. All Rights Reserved.