Replacing My 6 Wire Honeywell Condo Thermostat - HVAC - DIY Chatroom Home Improvement Forum


Go Back   DIY Chatroom Home Improvement Forum > Home Improvement > HVAC

CLICK HERE AND JOIN OUR COMMUNITY TODAY...IT'S FREE!

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 11-27-2009, 04:07 PM   #1
Newbie
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 2
Rewards Points: 10
Default

Replacing my 6 wire Honeywell condo thermostat


Hello,

I am trying to replace my 6 wire honeywell condo thermostat and need a suggestion on a replacement unit (digital).

Can someone reccomend something that I could hopefully get at a Home Depot? I've provided some images of the unit, including the wire configuration.




Any assistance is greatly appreciated.

I.

Advertisement

Ivan33 is offline   Reply With Quote
Old 11-27-2009, 05:59 PM   #2
Member
 
Houston204's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Texas
Posts: 594
Rewards Points: 514
Default

Replacing my 6 wire Honeywell condo thermostat


Post that top number. I think I can make out 69a 1073 but the first numbers a not legible in your pic.

Advertisement

Houston204 is offline   Reply With Quote
Old 11-27-2009, 06:04 PM   #3
Member
 
newtech's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 251
Rewards Points: 162
Default

Replacing my 6 wire Honeywell condo thermostat


That is a line voltage t-stat. Home depot will not have a programable line voltage t-stat. Even our local supply houses don't stock them. They can be ordered in. Be carefull when handling that stat with the power on. The anticipator is 120V.
newtech is offline   Reply With Quote
Old 11-27-2009, 06:13 PM   #4
Member
 
Houston204's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Texas
Posts: 594
Rewards Points: 514
Default

Replacing my 6 wire Honeywell condo thermostat


I guess the missing numbers are T60

Houston204 is offline   Reply With Quote
Old 11-27-2009, 06:53 PM   #5
Member
 
newtech's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 251
Rewards Points: 162
Default

Replacing my 6 wire Honeywell condo thermostat


Here is one that we were looking at for a hotel that had line voltage t-stats the same as yours. They also wanted a digital t-stat. Honeywell digital line voltage t-stat
newtech is offline   Reply With Quote
Old 11-27-2009, 11:26 PM   #6
Member
 
Houston204's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Texas
Posts: 594
Rewards Points: 514
Default

Replacing my 6 wire Honeywell condo thermostat


I like the SuitePRO line...

Houston204 is offline   Reply With Quote
Old 11-28-2009, 05:53 PM   #7
Member
 
newtech's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 251
Rewards Points: 162
Default

Replacing my 6 wire Honeywell condo thermostat


Quote:
Originally Posted by Houston204 View Post
I like the SuitePRO line...

Nice... when we were looking the Suite Pro wasn't available
newtech is offline   Reply With Quote
Old 11-29-2009, 01:49 PM   #8
Newbie
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 2
Rewards Points: 10
Default

Replacing my 6 wire Honeywell condo thermostat


Thanks Everyone! I will look into the solutions provided.

I.
Ivan33 is offline   Reply With Quote
Old 11-29-2009, 02:04 PM   #9
Member
 
Houston204's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Texas
Posts: 594
Rewards Points: 514
Default

Replacing my 6 wire Honeywell condo thermostat


I'd use the SuitePRO unless you have 277VAC.

http://www.ntsupply.com/files/products/62-0278.pdf

Advertisement


Last edited by Houston204; 11-29-2009 at 02:11 PM.
Houston204 is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Thermostat Wire Question TJ_in_IL HVAC 5 10-16-2009 06:57 PM
Two Wire 24V Thermostat to Digital Thermostat on Pellet Stove jrodtaclet Electrical 4 09-15-2009 06:37 PM
condo thermostat change mason82 HVAC 2 09-12-2008 11:15 PM
8 wire to 4 wire thermostat help needed dj petey Electrical 5 01-19-2008 10:11 AM
8 wire to 4 wire thermostat help needed dj petey HVAC 5 04-15-2006 01:20 PM




Top of Page | View New Posts