Forums | Home Repair | Home Improvement | Painting | Interior Decorating | Remodeling | Landscaping


Go Back   DIY Chatroom Home Improvement Forum > Home Improvement > HVAC

CLICK HERE AND JOIN OUR COMMUNITY TODAY...IT'S FREE!

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 09-17-2012, 07:43 AM   #1
Newbie
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 26
Share |
Default

Question about Carrier Infinity Media Cabinet


I'm looking at getting a Carrier 59TN6 furnace, and the literature says that it comes with a Media Filter Cabinet. I'd like to know if this cabinet allows will take 1" and 4" filters. I called Carrier directly but they wouldn't provide any product literature or information about this, and told me to call a local dealer. I previously spoke with a dealer and didn't get any useful information about this, so I thought I'd make this post. From what I've seen online, it's not clear if both width filters can be used, or if some special adapters are needed. The filter cabinet certainly looks wide enough to use a 4" filter, but I'd like to hear from someone with direct knowledge about this. Thanks.

rvmeush is offline   Reply With Quote
Old 09-17-2012, 09:54 AM   #2
Member
 
Join Date: Oct 2007
Location: Manitoba, Canada
Posts: 281
Default

Question about Carrier Infinity Media Cabinet


Yes those media cabinets are designed to allow 4" filter usage. They also come with a clip that allows for 1" filters to be used, but to be honest I don't think I've ever had anyone use the 1" filters. It's kind of a cheap little bent clip to provide the 3 " spacing. If you want to use 1" filters then ask the installer to put a regular 1" rack on the unit and you will be more satisfied than messing around with the clip.

HVACDave is offline   Reply With Quote
Old 09-17-2012, 12:23 PM   #3
HVAC Tech/Owner
 
Join Date: Nov 2010
Location: VA
Posts: 406
Default

Question about Carrier Infinity Media Cabinet


I dont like the cabinets that come with the carrier stuff. They are difficult to seal airtight and I have a couple of them I am selling for scrap if you want

I always put a good quality filter rack on furnaces...aprilaire is my favorite.
Technow is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
wiring aprilaire 700 with carrier infinity chburdette HVAC 14 01-13-2013 04:33 PM
Carrier Infinity and Thermostat Replacement upsidedown HVAC 1 10-11-2011 12:55 PM
Is this a bad Carrier Infinity installation? Justin1990 HVAC 5 07-22-2011 11:18 PM
Carrier Infinity does not work with Control4 Thermostat o1o1o1o1 HVAC 1 02-27-2009 08:30 PM
Carrier Infinity Thermostat "Staging" Adrianjohnm HVAC 2 12-11-2007 01:20 AM




Top of Page | View New Posts

Copyright © 2003-2014 Escalate Media. All Rights Reserved.