Go Back   DIY Chatroom Home Improvement Forum > Home Improvement > HVAC

CLICK HERE AND JOIN OUR COMMUNITY TODAY...IT'S FREE!

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 12-25-2012, 09:58 AM   #1
Member
 
Join Date: Mar 2012
Location: far sw sub chicago
Posts: 3,406
Share |
Default

proactive planning


i have a 6y/o'ish TAPPAN gas furnace. it is working fine right now. but i know these break from time to time. my wife is disabled, so i CAN NOT do without heat for very long. so i was think = buy the common parts ahead of time. then when THAT time comes, there is a good chance i will have what is needed to make a quick and inexpensive repair.

what i don't know, is what parts should i buy ? and i will be buying these parts, hoping i never need them. least not for 10+ years.

Fix'n it is offline   Reply With Quote
Old 12-25-2012, 10:07 AM   #2
Member
 
Join Date: Mar 2012
Location: far sw sub chicago
Posts: 3,406
Default

proactive planning


its a 2007. and these numbers are on it. 903784A , L1ra-o72c-12b.

Fix'n it is offline   Reply With Quote
Old 12-25-2012, 05:27 PM   #3
An old Tradesmen
 
Join Date: Oct 2008
Location: PA
Posts: 24,371
Default

proactive planning


HSI, and blower motor run capacitor.
beenthere is online now   Reply With Quote
Old 12-26-2012, 07:55 PM   #4
Member
 
Join Date: Mar 2012
Location: far sw sub chicago
Posts: 3,406
Default

proactive planning


what is a HSI ?
Fix'n it is offline   Reply With Quote
Old 12-26-2012, 08:18 PM   #5
Member
 
chitownken's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Location: Will county, Illinois
Posts: 282
Default

proactive planning


Hot Surface Igniter. That's what lights the gas when the thermostat calls for heat.
chitownken is offline   Reply With Quote
Old 12-27-2012, 07:51 AM   #6
Member
 
Join Date: Mar 2012
Location: far sw sub chicago
Posts: 3,406
Default

proactive planning


thanx. i think i jinxed myself = furnace went out. and its neither of those .
Fix'n it is offline   Reply With Quote
Old 12-27-2012, 03:51 PM   #7
An old Tradesmen
 
Join Date: Oct 2008
Location: PA
Posts: 24,371
Default

proactive planning


Look for an error code. An LED flashing in the small window.

beenthere is online now   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
need thoughts on planning rewire Ericjsmail Electrical 3 12-14-2011 05:41 PM
Planning permission Greece Freddyfrog General DIY Discussions 1 04-03-2011 07:24 AM
Planning on New duct work..any feedback... kilosos2 HVAC 28 01-26-2011 09:21 AM
Planning a remodel - Any advice for electrical planning? toddmanqa Electrical 7 06-08-2009 03:37 PM
Planning an addition - any plumbing device? toddmanqa Plumbing 4 06-04-2009 05:16 PM




Top of Page | View New Posts

Copyright © 2003-2014 Escalate Media. All Rights Reserved.